Sırbistan yarı finalde

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında İtalya ile Sırbistan Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Sırbistan zorlu mücadeleyi 83-67 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Sırbistan yarı finalde
13 Eylül 2017 - 23:18

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda son çeyrek final maçında Sırbistan, İtalya'yı 83-67 mağlup etmeyi başardı.

Maç, iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Bu dakikalarda birbirlerini tartan iki güçlü ekip, oyunda belli bir üstünlük yakalayamadı. İşk periyot, Sırbistan'ın 18-17'lik üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyoda iyi başlayan taraf Sırbistan oldu. Bu dakikalarda savunmasını katılaştırıp, hücumda da kolay sayılar bulan Sırbistan, maçta skor ve oyun üstünlüğünü bir anda lehine çevirmeyi başardı. Özellikle hücumda Bogdanovic'in skorer oyunu ve kenardan gelen Macvan'ın ekstra basketleriyle Sırbistan soyunma odasına 44-33'lük üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrek ise tıpkı ilk çeyrek gibi mücadele gücü yüksek bir şekilde oynandı. Bu anlarda Sırbistan farkı açıp maçı kopartmak istese de İtalyanlar'ın sert savunmasına ve mücadeleci oyununa takıldılar ve takımlar final periyoduna Sırbistan'ın 59-48'lik üstünlüğüyle gittiler. Maçın son çeyreğinde İtalya mağlubiyeti kabullenircesine oynarken, Sırbistan oyun disiplininden taviz vermeyerek rehavete kapılmadı. Sırbistan, İtalya'yı 83-67 yenerek Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda adını yarı finale yazdırdı.

Maçın en skoreri Sırbistan adına 22 sayı kaydeden Bogdan Bogdanovic olurken, İtalya'da Marco Belinelli'nin 18 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Fenerbahçe Doğuş'ta forma giyen Luigi Datome 15 sayı atarken, Fenerbahçe Doğuş'a bu sezon transfer olan Nicolo Melli de 7 sayı kaydetti. Bu sonucun ardından İtalya 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na çeyrek finalde elendi. Sırbistan ise maçı kazanarak yarı finale çıktı ve yarı finalde Rusya'nın rakibi oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum