Slovenya Fransa'yı rahat geçti

EuroBasket2017 A grubunda Slovenya, Fransa'yı 95-78 mağlup etti ve turnuvanın ilk grup aşamasını yenilgi almadan tamamladı.

Slovenya Fransa'yı rahat geçti
06 Eylül 2017 - 16:34

Mücadeleye A grubunun tek namağlup ekibi Slovenya iyi başladı. Luka Doncic'in bulduğu üçlüklerle çeyreğin bitimine üç dakika kala Slovenya farkı 5 sayıya kadar çıkarttı. Fransa, Boris Diaw önderliğinde farkı azaltmak istesede ilk çeyrek 28-22 Slovenya lehine sonuçlandı.

İkinci çeyrekte rüzgarı arkasına alan Slovenya henüz periyodun ikinci dakikasında farkı çift haneli sayılara çıkarttı. Goran Dragic ve Banvit forması giyen Gasper Vidmar'ın basketlerine karşılık veremeyen Fransa çeyreğin son iki dakikasında oyundan düştü. Soyunma odalarına Slovenya'nın 52-35 üstünlüğü ile gidildi.

Karşılaşmanın üçüncü periyoduna Fransa 9-1'lik seriyle başladı. Nando De Colo ve Boris Diaw'ın oyuna katılmasıyla ikinci yarıya iyi başlayan Fransa'nın direnci yeniden kırıldı. Dragic ve Doncic ile bulduğu sayılarla oyuna geri dönen Slovenya 14-0'lık bir seri yakaladı. Oyunu lehine döndüren Slovenya son çeyreğe 77-51 önde girdi.

Fransa çabaladı ama...

Son periyota hızlı başlayan yine Fransa oldu. 7-0'lık bir seriyle başlayan Fransa, son 5 dakikaya girilirken farkı 12'ye indirdi. Fransa'nın baskısını arttırdığı dakikalarda Evan Fournier maçtaki ikinci teknik faulunu alarak soyunma odasına gönderildi. Konsantrasyonu bozulan Fransa'yı devirmek Slovenya için zor olmadı ve mücadele 95-78 Slovenya üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın yıldızı 22 sayı 3 ribaund 8 asistlik performans ortaya koyan Slovenyalı Goran Dragic oldu. Fransa cephesinde ise Nando De Colo'nun 16 sayı 2 asistlik performansı galibiyete yetmedi.

Slovenya bu galibiyetiyle gruptaki liderliğini garantiledi ve B grubunu 4. bitirecek takımla eşleşecek. İlk grup aşamasını geçmeyi garantileyen Fransa ise 5.maçında ikinci mağlubiyetini aldı, gruptaki sıralaması ise Finlandiya-İzlanda maçından sonra belli olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum