Southampton'da 'sakatlanma' bir taktik mi?

Premier League'de Southampton'ın oynadığı 24 maçın 14'ünde futbolcular 60 ve 70. dakikalar arasında sakatlandı. Peki bu bir tesadüf mü? Yoksa taktik olabilir mi?

Southampton'da 'sakatlanma' bir taktik mi?
17 Şubat 2022 - 02:33 - Güncelleme: 17 Şubat 2022 - 05:33
Southampton, Premier League'de Ralph Hasenhüttl yönetiminde dikkate değer bir performans sergiliyor. West Ham, Tottenham, Leicester gibi takımlardan daha az mağlup olan Southampton, mütevazi sayılabilecek kadrosuyla 10. sırada bulunuyor.

Büyük maçlarda oynadığı futbolla da dikkat çeken ve Manchester City'nin galibiyet serisini sonlandıran takım olan Southampton'da bu sezon bir istatistik çok dikkat çekiyor.

Southampton'ın oynadığı 24 maçın 14'ünde futbolcular 60 ve 70. dakikalar arasında sakatlık yaşadı. Sakatlık sırasında duran oyunda futbolcular, kenara gelip enerji içeceği ve enerji jellerini tüketti. Peki bu bir tesadüf olabilir mi? Yoksa zekice hazırlanmış bir  taktik mi? 

Etkisini 10 dakika içinde gösteren jeller

The Athletic'in değerlendirmesine göre 24 maçın 14'ünde sakatlık dakikaları 60-70 arası gerçekleşti. Athletic'e konuşan Wolverhampton'ın eski sağlık uzmanı Phil Hayward, konuyla ilgili olarak ''Bu enerji jelleri kana çok çabuk karışıyor. Etkisini 10 dakika içinde gösteriyor. Maçın sonunda daha diri kalmanızı sağlıyor. Wolves'ta çalışırken de devre aralarında sürekli bu jellerden tüketirdik.'' sözlerini kullanıyor.

Gollerin yarısı bu dakikadan sonra geliyor

Sakatlık sırasında futbolcuların enerji jellerini tüketmesi dikkatlerden kaçmıyor. Southampton, bu sezon 30 gol atarken bu gollerin 14'ü 60. dakikalar sonrası geldi. Maçların son anlarında da diri bir Southampton izliyoruz sezon boyunca. Sakatlıkların zamanı gerçekten bir tesadüf mü, yoksa adeta maç içinde alınmış bir mola mı? 14 maçta yaşanan 'aynı' sakatlıklar ve sonrasında gösterilen performans, bunun bir taktik olabileceğini gösteriyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum