Stadınızın ismi ne olsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın statlardan Arena isminin kaldırılacağını açıklaması üzerine sporseverler arasında anketler ve kamuoyu araştırmaları ile yeni isim bulmak için kampanyalar başlatıldı.

Stadınızın ismi ne olsun?
27 Mayıs 2017 - 10:01 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 12:28

Türkiye’de son yıllarda yenilenen ya da baştan yapılan statlara ve büyük spor salonlarına ‘Arena’ isminin konulması geleneği sona eriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kasımpaşa Stadı’nda katıldığı bir mezuniyet töreninde, Türkiye çapındaki statlardan Arena isminin kaldırılmasını istediğini, bu yönde çalışmalar yapılacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arenalara karşıyım. Arenalarda neler yaptıklarını bilirsiniz değil mi? İnsanlar kimlere parçalatılırdı malum” derken, “Bakana gerekli talimatları verdim. Arena isimlerini statlardan kaldıracağız. Bizim dilimizde böyle bir şey yok. Açın bakın anlamına, böyle bir şey olamaz” demişti.

Bunun üzerine Süper Lig ve diğer liglerde statlarında Arena ismi bulunan takımların taraftarları arasında kampanyalar başlatılmaya başlandı bile. Taraftarlar çeşitli anketler ve kamuoyu yoklamaları ile statlarına verilecek yeni ismin ne olacağına karar verilmesi sürecine müdahil olmak istiyor.

Türkiye genelinde isimlerinde ‘Arena’ bulunan stat ve salonların listesi ile kullanan kulüpler ise şöyle:

Türk Telekom Arena (Galatasaray)
Vodafone Arena (Beşiktaş)
Medical Park Arena (Trabzonspor)
Antalya Arena (Antalyaspor)
Afyon Arena (Afyonkarahisarspor)
Hatay Arena (Hatayspor)
Torku Arena (Konyaspor)
Timsah Arena (Bursaspor)
Eskişehir Arena (Eskişehirspor)
Sakarya Arena (Sakaryaspor)
Kocaeli Arena (Kocaelispor)
Gaziantep Arena (Gaziantepspor)
Bahçeşehir Okulları Arena (Aytemiz Alanyaspor)
GAP Arena (Şanlıurfaspor)
Ülker Sports Arena (Fenerbahçe)
Abdi İpekçi Arena (İstanbul-Efes Pilsen)

YORUMLAR

  • 0 Yorum