Sturm Graz - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda

Sarı-lacivertli takım sezonun ilk resmi maçına Avusturya'da çıkıyor. Fenerbahçe'de önemli eksikler var.

Sturm Graz - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda
26 Temmuz 2017 - 14:10 - Güncelleme: 27 Temmuz 2017 - 14:21

Galatasaray'ın Östersunds'a elenmesinin ardından dün gece Başakşehir Avrupa Kupaları'na parlak bir başlangıç yapmıştı. 

Bu gece de Fenerbahçe Avrupa'da sahne alıyor. Beşiktaş ve Konayspor ise maçlarına Eylül ayındaki grup karşılaşmalarından itibaren başlayacaklar.

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek olan Fenerbahçe 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla 27 Temmuz Perşembe günü (bu akşam) saat 20:00'de karşı karşıya gelecek.

HAKEM NORVEÇLİ

UEFA’nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, Avusturya’daki maçının hakeminin Norveç Futbol Federasyonu’ndan Ola Hobber Nilsen yönetecek. Norveçli hakemin yardımcılıklarını vatandaşları Tom Harald Gronevik ve Geir Isaksen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kai Erik Steen olacak.

İLK MAÇ NE ZAMAN, HANGİ KANALDA

Bu akşam TSİ 20:00'de oynanacak ilk karşılaşmayı beIN Sports canlı olarak ekranlara getirecek. 

3 Ağustos'taki rövanş karşılaşması ise saat 20:30'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak ve DSmart 77. Kanal'dan ekranlara gelecek. 

Sturm Graz - Fenerbahçe karşılaşmasını CANLI İZLEMEK için tıklayın... 

GALATASARAY'A 2 KEZ YENİLMİŞTİ

Sturm Graz Avrupa Kupaları'nda sadece Galatasaray'la iki kez eşleşti. Oynanan 4 karşılaşmanın ikisi berabere biterken ikisini Galatasaray kazandı.

YENİ TRANSFERLER OYNUYOR

Fenerbahçe yeni sezon öncesi kadrosunu 5 oyuncuyla güçlendirdi. Sarı-lacivertli ekibin bu sezon transfer ettiği Mehmet Ekici, Valbuena, Dirar, Kameni ve Isla Strum Graz'la oynanacak maçlarda forma giyebilecekler.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda 27 Temmuz Perşembe günü Sturm Graz ile Avusturya’da oynayacağı maçın hakemi açıklandı.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL ONBİRİ

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'ne son 32 turunda Krasnodar'a elenerek veda eden Fenerbahçe yaklaşık 5 ay sonra Sturm Graz maçıyla Avrupa macerasına devam edecek.

Kameni - Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali - Mehmet Topal, Josef, Mehmet Ekici - Dirar, Ahmethan (Aatif), Valbuena

ÜÇ ÖNEMLİ SAKAT VAR

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Robin van Persie, Simon Kjaer ve Jose Fernandao bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre Kjaer'in sol arka üst adalesinde zorlanma olduğunu ve bu nedenle kadroya dahil edilmedi.

KOCAMAN: “İLK MAÇI DEĞİL TURU DÜŞÜNÜYORUZ”

Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman dün Avusturya'da bir basın toplantısı yaptı. Sarı-lacivertli teknik adam, “Bizim takım ise, benimle başladı sezona ve birçok şeyi değiştirmeye çalışıyorum, bunu tamamlamak çok kolay olmayacak. Dolayısıyla yarın oynanacak maçta, hazır bir rakibe karşı, hazır olmaya çalışan bir takımın mücadelesi olacak. Bizim 1 avantajımız olacak, kağıt üzerinde daha pahalı ve tecrübeli bir takıma sahibiz. Sadece yarınki maçı değil turu düşünüyoruz, buna göre kalitemizi sahaya yansıtıp turu geçecek avantajı elde etmek istiyoruz” dedi. 

"PERSIE’NİN YOKLUĞU KORKUTMUYOR"

“Bu maça çıkarken Van Persie gibi tecrübeli bir oyuncumuz olacağını düşünüyorduk ama böyle olmadı ve bu durum beni korkutmuyor” diyen Fenerbahçe’nin hocası, “Yarınki (bugünkü) maçla ilgili çok fazla değişken durum var, genel tecrübesi yüksek bir oyuncu yerine pozisyon tecrübesi olan birini oynatacağım. Ahmethan'ın pozisyon tecrübesi var ve onu oynatacağım genel düşüncem bu” ifadesini kullandı. 

“TAMAMLANMAMIŞ TAKIM DEĞİLİZ”

“Şu an oyun olarak ilerlediğimizi söyleyebilirim ama henüz tamamlanmış bir takım değiliz. Geçişlerde eksiklerimiz var ama doğru yolda ilerlediğimizi söyleyebilirim” açıklamalarında bulunan Aykut Kocaman şöyle devam etti: 

“Genel olarak kadroya ilişkin çok fazla konuşmamak gerektiğini düşünüyorum, bazı şeyler bizimle kalmalı. Kafamdan geçenleri genel olarak söyleyeyim, daha yeni geldik ve 1 aydır çalışıyoruz” 

İlk hafta takımın yarısından fazlası yoktu, sonra maç dönemi oldu ve tamamlayıcı antrenmanlar yaptık. Yarın kadroyu yaparken de birbiriyle uyumlu isimleri tercih edeceğim”

“Graz, birçok şeyi iyi yapabiliyor ama bizim ortaya koyacağımız oyun kalitesi onların setlerini oynayıp oynayamayacağını ortaya çıkartacak. Benim elimde olsa bütün oyunu onların yarı sahasında oynamak isterim. Ama bugünkü oyun kağıt üzerindeki avantajların sahaya kolay yansıtılamadığı bir oyun...”

“TERİM’İN İSTİFASINI YENİ DUYDUM”

Fatih Terim'in istifasını daha yeni duyduğunu belirten Kocaman, “Çok fazla bilgiye sahip değilim ve yoğunlaşmam tamamen yarınki maç üzerine, ama ilerleyen günlerde açıklama yapmam gerekirse yaparım” diyerek sözlerini bitirdi. 

KARADAĞ TAKIMINI FARKLI GEÇTİ

2. önleme turu rövanş maçında Karadağ ekibi Mladost Podgorica'yı 3-0 mağlup eden Sturm Graz Sarı-Lacivertliler'in rakibi olmuştu.

Sturm Graz'ın golleri 33. dakikada Torsten Röcher, 39. dakikada Phillip Zulechner ve 46. dakikada Deni Alar'dan gelmişti.

3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi olan Sturm Graz dikkat edilmesi gereken bir takım. Geçen sezon Salzburg ve Austria Wien'in ardından ligi üçüncü sırada bitiren Sturm Graz'ı Avusturyalı Franco Foda çalıştırıyor.

Avusturya ekibi son olarak 2015-16 sezonu başında UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda mücadele etmiş ve Rubin Kazan'a elenmişti.

LİGE 3 PUANLA BAŞLADI

Maçlarını 15.400 kişilik UPC Arena'da oynayan Sturm Graz’ın Avusturya Ligi’nde 3 lig, 4 Avusturya Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Siyah-beyaz renklere sahip olan Sturm Graz Avusturya Ligi'ndeki ilk maçında da geçtiğimiz pazar günü St. Pölten'i 2-0 yenik duruma düştüğü maçta 3-2 mağlup etmeyi başardı ve lige 3 puanla başladı.

DENI ALAR'A DİKKAT

Geçen sezon 37 maçta 17 gol atıp 4 asist yapan Hırvat forvet Deni Alar takımın en tehlikeli ismi. Avusturyalı forvet Fabian Schubert de takımın bir başka golcüsü.

Hazırlık döneminde CSKA Moskova'yı 2-1 mağlup eden Graz daha sonra oynadığı üç maçta galibiyet alamadı.

RÖVANŞ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Fenerbahçe, Kadıköy’de oynanacak rövanş karşılaşmasının biletlerinin de satışa çıktığını açıkladı. 3 Ağustos Perşembe günü Ülker Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatları 50 ila 240 lira arasında değişiyor. Bugün Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ve kulüp üyeleri için çıkan biletler yarın da Fenerbahçe Kart sahipleri ve Fenercell aboneleri içi satışa çıkacak. Biletlerin genel satışı 26 Temmuz Çarşamba günü başlayacak.

BİLET FİYATLARI


YORUMLAR

  • 0 Yorum