Süper Kupa finaline kadın hakem

Beşiktaş Park'ın ev sahipliğinde 14 Ağustos'ta İngiltere'nin Liverpool ile Chelsea takımları arasında oynanacak UEFA Süper Kupa karşılaşmasını Fransız hakem Stéphanie Frappart yönetecek.

Süper Kupa finaline kadın hakem
03 Ağustos 2019 - 14:38

İki İngiliz ekibi; Liverpool ile Chelsea arasında 14 Ağustos'ta İstanbul Beşiktaş Park'ta oynanacak UEFA Süper Kupa finaline bir kadın hakem atandı.

Futbol tarihinde erkekler kategorisinde ilk kez bu düzeyde bir maçta görev yapacak olan Fransız hakem Stéphanie Frappart geçtiğimiz ay Lyon'da Amerika Birleşik Devletleri ile Hollanda'nın karşılaştığı FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalini yönetmiş, 2017 senesinde ise UEFA Avrupa Kadınlar Şampiyonası yarı finalinde Hollanda-İngiltere maçında görev almıştı.

35 yaşındaki Frappart'ın yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti'nden Michelle O'Neal yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nın sahibi Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea'yi karşı karşıya getirecek maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması da yapılacak.

Fransa'dan Clement Turpin'in VAR Hakemi olarak görev alacağı mücadelede, Video Yardımcı Hakem Asistanları (AVAR) ise yine aynı ülkeden François Letexier, Almanya'dan Mark Borsch ve İtalya'dan Massimiliano Irrati olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum