Süper Lig'de krallık yarışı: 1 gol fark

Süper Lig'de 32 hafta geride kalırken gol krallığı yarışındaki yarış tüm heyecanıyla devam ediyor. Koronavirüs sonrasında zirve değişirken kalan 2 maçta kimin ipi göğüsleyeceği merak ediliyor.

Süper Lig'de krallık yarışı: 1 gol fark
18 Temmuz 2020 - 04:03 - Güncelleme: 18 Temmuz 2020 - 08:45

Süper Lig'de şampiyonluk ve ligde kalma yarışı devam ederken bir yanda da gol krallığı için çekişme sürüyor.

Sezonun başından itibaren attığı gollerle uzun süre zirvede yer almayı başaran Alexander Sörloth, son haftaların formda golcüsü Papiss Demba Cisse'ye koltuğunu bırakmak zorunda kaldı.

Son 5 haftada 6 gol

35 yaşındaki futbolcu, son 5 maçta attığı 6 gol kaydetti ve gol sayısını 22'ye çıkararak son 2 haftaya önde girmeyi başardı. Sörloth ise bu süreçte yalnızca 2 gol atabildi.

Şampiyonluk için Başakşehir ile çekişen Trabzonspor, son 2 maçta Konyaspor ve Kayserispor ile kozlarını paylaşacak. Ligde kalma mücadelesi veren bu iki takımla oynanan karşılaşmalarda Sörtloth'un atacağı goller yarışta belirleyici olacak. Alanyaspor ise Denizlispor ve Konyaspor ile karşılaşacak.

Jahovic ve Muriqi geride kaldı

Fenerbahçe'de sezon başına damgasını vuran Vedat Muriqi ise koronavirüs arasından istediği gibi dönemedi ve yarışta 14 golde kalabildi. Adis Jahovic ise 16 golle 3. sırada yer alıyor.

İşte gol krallığı yarışında son durum;

Papiss Demba Cisse: 22 gol

Alexander Sörloth: 21 gol

Adis Jahovic: 16 gol

Vedat Muriqi: 15 gol

Bogdan Stancu: 14

Son iki sezonda krallar rekor kırdı

Gomis, 2017-2018 sezonunda Gomis, attığı 29 golle Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla gole ulaşan yabancı futbolcu oldu. Yalnızca 1 sene sonra ise Mbaye Diagne, 30 gol atarak rekorun yeni sahibi olmayı başardı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum