Tarihi gün! Süper Lig'e hangi takımlar çıkacak?

TFF 1. Ligi'nde heyecanın sonuna geldik! Son hafta maçlarının ardından Süper Lig'e çıkacak ikinci takım, play-off oynayacaklar ve küme düşen takım belli olacak.

Tarihi gün! Süper Lig'e hangi takımlar çıkacak?
18 Temmuz 2020 - 06:36 - Güncelleme: 18 Temmuz 2020 - 08:38

FUTBOO | Süper Lig'e çıkacak takım, play-off bileti alacaklar ve küme düşecekler son hafta maçlarıyla birlikte belli olacak. İşte 1. Lig'de son hafta heyecanı...

Geçen hafta Hatayspor, şampiyon olarak Süper Lig'e merhaba demişti. Bu hafta da Süper Lig'e yükselecek ikinci takım cumartesi günü oynanacak maçların ardından belli olacak. Son haftaya girilirken durum nedir? 

En avantajlısı BB Erzurumspor

Son hafta maçları öncesinde 59 puanlı Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 58 puana sahip Adana Demirspor, 57 puana ulaşan Akhisarspor ve 56 puanı bulunan Bursaspor ikinci sıra için iddiasını sürdürüyor. Bu takımlar arasında en avantajlı olanı Büyükşehir Belediye Erzurumspor. Erzurum ekibi, sahasında Ümraniyespor'u mağlup ederse bir sezonun ardından Süper Lig'e dönecek. 

Adana Demirspor ve Akhisarspor rakipleri bekleyecek

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un puan kaybı halinde Adana Demirspor, sahasında İstanbulspor'u yenerse Süper Lig biletini alacak. Akhisarspor ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yenilmesini, Adana Demirspor'un puan kaybetmesini bekleyecek. Tabii kendilerinin kazanma şartıyla.

Altay'ın işi zor, Karagümrük avantajlı

1. Lig'de play-off yarışı da nefes kesiyor. Son haftaya 53 puanla 6. sırada giren Fatih Karagümrük ile 51 puanlı Altay'dan biri play-off bileti alan son takım olacak. Fatih Karagümrük'e play-off için bir puan yeterli olacak. Altay, 6. sırayı alabilmek için Giresunspor'u deplasmanda yenip Fatih Karagümrük'ün yenilmesini bekleyecek.

Ya Osmanlıspor ya Boluspor düşüyor

Eskişehirspor ve Adanaspor, daha önceden bir alt lige düşmüşlerdi. Ligden düşen son takım Osmanlıspor veya Boluspor olacak. Boluspor, Eskişehirspor deplasmanında bir puan alırsa ligde kalıyor. Osmanlıspor ise Balıkesirspor'u yenip Boluspor'un yenilmesini bekleyecek ama işi çok zor.

Cumartesi günü saat 17:30'da başlayacak maçların ardından her şey netleşmiş olacak...

YORUMLAR

  • 0 Yorum