Süper Lig'de sezonun en büyük hayal kırıklığı

Süper Lig'de bu sezon en büyük hayal kırıklığını kimler yarattı? Süper Lig'de bu sezonun hayal kırıklıklarını değerlendiridk.

Süper Lig'de sezonun en büyük hayal kırıklığı
31 Temmuz 2020 - 12:40
FUTBOO | Süper Lig'de 2019/2020 sezonu geride kalırken, sezon bazı takımlar ve oyuncular için beklenenin aksine sona erdi. Sezon başında çok şeyler yapması beklenen bazı oyuncular ve bazı takımlar büyük hayal kırıklığı yaşattı. Başakşehir'in şampiyon olduğu sezonda yaşanan hayal kırıklıklarını değerlendirdik.

Hayal kırıklığı yaratan takım; Fenerbahçe

2018/19 sezonunu 6. sırada tamamlayan Fenerbahçe, sezon öncesi şampiyonluk parolasıyla yolu çıkmıştı ancak işler pek de bekledikleri gibi gitmedi. Vedat Muriqi, Luiz Gustavo, Deniz Türüç, Garry Rodrigues, Max Kruse, Emre Belözoğlu gibi kalitesini kanıtlamış isimler sezon başında Ersun Yanal'ın kadrosuna dahil edildi. Lige kötü de başlamayan Fenerbahçe 11. haftada lider Sivasspor'un sadece 1 puan gerisindeydi ancak daha sonra düşüş başladı. 2020 yılı yaramadı sarı-lacivertli ekibe ve üst üste kötü sonuçların ardından Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Yanal'ın ayrılışı belirsizlikleri de beraberinde getirmişti. Beklenenden çok uzak bir performans sergileyen sarı-lacivertli ekip sezon sona erdiğinde 53 puanla 7. sırada kendine yer bulabilmişti.

Hayal kırıklığı yaratan oyuncular

Sezon boyunca bekleneni veremeyen isimlere baktığımızda Falcao, Deniz Türüç, Tyler Boyd isimlerini sayabiliriz. Falcao, aslında 16 maçta attığı 10 golle istatistiksel olarak kötü bir sezon geçirmedi ancak Falcao'da hayal kırıklığı yaratan nokta, sakatlıkları nedeniyle sadece 16 maçta oynayabilmesi oldu.
Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Deniz Türüç, Kayserispor'daki performansından çok uzak kalırken sezonu sadece 3 golle tamamladı. 31 lig maçında kadroda yer alan Deniz Türüç bu maçların sadece 15'inde ilk 11'de şans buldu. Deniz Türüç 2018/19 sezonunda Kayserispor formasıyla 3 gol, 5 asistlik bir performans sergilemişti.

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Tyler Boyd da, eski performansını aratan isimler arasında yer aldı. Beşiktaş formasıyla Boyd Süper Lig'de çıktığı 21 maçta sadece 1 gol, 1 asistlik performans sergileyebildi. ABD'li oyuncu 2018/19 sezonunun ikinci yarısında transfer olduğu Ankaragücü'nde 6 gol, 4 asistlik performansa imza atmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum