Süper Lig'e antrenör dayanmıyor

Süper Lig'de teknik direktör değiştirme dönemi hızla devam ediyor! Henüz sezonun başı olmasına rağmen Süper Lig'de 5 takım teknik direktör değişikliğine gitti.

Süper Lig'e antrenör dayanmıyor
12 Kasım 2020 - 10:51 - Güncelleme: 12 Kasım 2020 - 11:21
FUTBOO | Milli ara öncesi Süper Lig'de 8, TFF 1. Lig'de 9 hafta geride kalırken, değişen teknik direktör sayıları da her geçen gün artıyor.

Son olarak Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği de Mert Nobre'nin görevine son verdi.

Süper Lig’in 8 haftası geride kalırken 5 takım sezona başladıkları teknik direktörleri ile yollarını ayırdı. Antalyaspor, Trabzonspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği Süper Lig’in ilk 8 haftasında teknik direktör değiştiren takımlar oldu.

Elbette sadece Süper Lig değil, TFF 1. Lig’de de hoca değişiklikleri yaşanmaya devam ediyor. TFF 1. Lig’de şu ana kadar 6 takım teknik direktör değişikliğine gitti.



Avrupa’da da bu alanda ilk sıradayız

Peki sadece Türkiye’de mi teknik direktörler değişiyor? Elbette hayır ancak biz yine bu alanda ilk sırayı kimseye kaptırmıyoruz.

Premier League’de şu ana kadar takımlar teknik direktör değişikliğine gitmedi. La Liga ve Serie A'da birer takım teknik direktör değişikliğine gitti. Ligue 1 ve Bundesliga'da ise teknik direktör değiştiren takım sayısı iki oldu.

Geçen sezonki rapora göre Türkiye

Futbolla ilgili araştırmalar yapan CIES Football Observatory, geçtiğimiz sezon teknik direktörlerin görev süreleriyle ilgili yayınladığı raporunda Türkiye’nin bu alandaki farkını göstermişti. Geçen sezon yayınlanan rapora göre Süper Lig ve TFF 1. Lig, Avrupa'da bir teknik direktörün görev alma süresinin kısalığı bakımından ilk sıralarda yer alıyor. Raporda TFF 1. Lig'de bir teknik direktörün ortalama çalışma günü 124 olurken, bu sayı Süper Lig'de sadece 152...

Avrupa'da teknik direktörlerin görevde kalma süreleri;

TFF 1. Lig: 124 gün
Süper Lig: 152 gün
Premier League: 537 gün
La Liga: 506 gün
Ligue 1: 375 gün
Serie A: 351 gün
Bundesliga: 336 gün


YORUMLAR

  • 0 Yorum