Süper Lig'in dibi ateşten çember! Son durum

Süper Lig'in kalan 4 haftasında 5 takım küme düşme tehlikesini çok yakından hissediyor. Peki en avantajlı takım hangisi? İşte ligin dibindeki son durum ve takımların kalan maçları...

Süper Lig'in dibi ateşten çember! Son durum
07 Temmuz 2020 - 10:52 - Güncelleme: 07 Temmuz 2020 - 12:58

Süper Lig'de son 4 haftaya girilirken, hangi takımların küme düşeceği de merak konusu olmayı sürdürüyor. Ligin 30. haftası itibariyle matematiksel olarak küme düşen bir takımın olmaması, heyecanı daha da arttırıyor.

Ankaragücü, kalan haftalarda işi en zor görünen takım. Başkent temsilcisi 25 puanla ligin son sırasında yer alıyor. 29'ar puanları bulunan Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor da düşme hattındaki diğer takımlar... Ancak sadece bu 3 takım için değil, üstündeki takımlar için de tehlike devam ediyor.

En tehlikeli bölge, son 5 sıra

Son 3 sıradakiler dışında 31 puanlı Kayserispor ve 30 puanlı Konyaspor için de kalan haftalar çok kritik olacak. Ligin alt sıraları açısından özellikle bu hafta arasında oynannacak Çaykur Rizespor - Kayserispor mücadelesi çok büyük önem taşıyor.

Ligin son sırasındaki Ankaragücü, hafta içi deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Eğer başkent temsilcisi bu maçtan 3 puan çıkaramazsa kalan haftalar için umudunu iyice azaltacak.

Süper Lig'in son 5 sırasındaki takımların kalan fikstürü;

Kayserispor'un kalan maçları: Ç. Rizespor (D), Gaziantep FK, Başakşehir (D), Trabzonspor

Konyaspor'un kalan maçları: Gaziantep FK (D), Başakşehir, Trabzonspor (D), Alanyaspor

Yeni Malatyaspor'un kalan maçları: Sivasspor (D), Beşiktaş, Ç. Rizespor (D), Gaziantep FK

Çaykur Rizespor'un kalan maçları: Kayserispor, Kasımpaşa (D), Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe (D)

Ankaragücü'nün kalan maçları: Göztepe (D), Galatasaray, Antalyaspor, Denizlispor (D)

YORUMLAR

  • 0 Yorum