Süper Lig şampiyonluk ihtimalleri

Süper Lig'de bitime 3 hafta kala Beşiktaş avantajını korurken, Fenerbahçe ve Galatasaray takibini sürdürüyor. Peki şampiyonluk ihtimallerinde son durum ne?

Süper Lig şampiyonluk ihtimalleri
08 Mayıs 2021 - 02:29 - Güncelleme: 08 Mayıs 2021 - 03:28
FUTBOO | Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken, nefes kesen bir şampiyonluk yarışı da devam ediyor. Büyük bir avantajı elinde bulunduran Beşiktaş, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde liderlik koltğunda oturuyor. Fenerbahçe'nin 1 puan gerisindeki Galatasaray ise 3. sırada yer alıyor.

Kalan 3 haftada şampiyonluğa en yakın takım Beşiktaş olsa da hafta sonu oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi heyecanı biraz daha arttırıyor. Biz de bu kritik derbi öncesi Süper Lig'deki şampiyonluk ihtimallerini değerlendirdik.

Şampiyon derbide belli olacak mı?

Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Bu karşılaşma üç takım için de büyük önem taşıyor. Beşiktaş'ın derbide şampiyonluğunu ilan edebilmesi için, hem Galatasaray'ı yenmesi hem de Fenerbahçe'nin Ankaragücü'ne puan kaybetmesi gerekiyor.

Galatasaray'ın kazanması durumunda ise sarı-kırmızılılar, Beşiktaş ile olan puan farkını 3'e indirmiş olacak. Sarı-kırmızılılar kazanırsa hem şampiyonluk hem de ikincilik şansını sürdürmüş olacak.

Beşiktaş kazansa bile, Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında 3 puan alması halinde şampiyonluk belirsizliğini koruyacak.

Fikstür avantajı Beşiktaş'ta

Derbinin ardından kalan iki haftaya baktığımızda fikstür avantajının Beşiktaş'ta olduğunu görüyoruz. Siyah-beyazlılar derbinin ardından ligde düşme endişesi bulunmayan Fatih Karagümrük ve Göztepe ile karşılaşacak.

Ligde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise Ankaragücü'nün ardından Sivasspor ve Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Galatasaray ise derbi sonrasında deplasmanda Denizlispor'a konuk olduktan sonra son hafta sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum