Süper Lig küme düşme ihtimalleri

Süper Lig'de düşme hattı, şampiyonluktan daha karışık durumda! Peki son durum ne? Süper Lig'de bitime 3 hafta kala küme düşme ihtimallerini değerlendirdik.

Süper Lig küme düşme ihtimalleri
08 Mayıs 2021 - 02:29 - Güncelleme: 08 Mayıs 2021 - 03:28
FUTBOO | Süper Lig'de düşme hattındaki son durum, şampiyonluk yarışından çok daha karışık! Son 3 haftaya girilirken düşme hattında 8 takımın durumu belirsizliğini koruyor.

Ligden ilk düşen takım Denizlispor dışında düşme hattında Gençlerbirliği, BB. Erzurumspor ve Ankaragücü yer alıyor. Bu 3 takım içerisinde 38 maça çıkan BB. Erzurumspor, 1 maç fazlası olduğu için en dezavantajlı takım olarak dikkat çekiyor. 

Gençlerbirliği ve BB. Erzurumspor için kritik hafta

BB. Erzurumspor, hafta sonu Kasımpaşa'ya mağlup olup Kayserispor'da Gaziantep FK'yı yenerse küme düşen ikinci takım olacak. Bir maçı fazla BB. Erzurumspor'un umutlarını sürdürebilmesi için kendisi gibi küme düşmeme mücadelesi veren rakibi Kasımpaşa'yı mağlup etmesi gerekecek.

Durumu kritik olan bir diğer takım da Gençlerbirliği. Gençlerbirliği, Fatih Karagümrük'e mağlup olur, Kayserispor ve Kasımpaşa da maçlarını kazanırsa küme düşen bir diğer takım olacak.

Başakşehir ve Yeni Malatyaspor kazanırsa kalmayı garantiliyor

Alt sıralarda rakiplerine oranla daha iyi durumda olsa da Başakşehir ve Yeni Malatyaspor'un da düşme ihtimalleri devam ediyor. Ancak iki ekip de hafta sonu oynayacakları karşılaşmaları kazanırlarsa, Süper Lig'de kalmayı garantileyecekler.

Son 2 haftaya 'belirsiz' girilecek

Hafta sonu oynanacak maçlarda hangi sonuçlar çıkarsa çıksın, bu hafta Süper Lig'den düşecek 4 takımın da belli olma ihtimali bulunmuyor. Alınacak skorlara göre düşen 4 takım, 11 Mayıs Salı günü oynanacak maçların ardından netleşebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum