Süper Lig yıldızları 1.Lig'te buluştu

 Yabancı kontenjanın açılması  ile Süper Lig ekiplerinin yabancı oyuncu sevdası, yerli oyuncuların birçoğunun 2

Süper Lig yıldızları 1.Lig'te buluştu
05 Ekim 2016 - 09:00

 Yabancı kontenjanın açılması  ile Süper Lig ekiplerinin yabancı oyuncu sevdası, yerli oyuncuların birçoğunun 2.Lig, 3.Lig ekiplerinde boy göstermesine sebep oldu. Bu isimlerin başlıcalarına hep birlikte bakalım.

Mert Nobre

        Fenerbahçe forması ile Türkiye kariyerine başlayan Marcio Nobre, 2003-2004 devre arasında kiralık olarak gelmiş ve ilk Süper Lig maçında Çaykur Rize ağlarına 2 gol atarak iyi bir giriş yapmıştı. Ligde ve Avrupa Kupası maçlarında iyi bir performans gösteren Marcio Nobre, bir anda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış, ertesi sezon da takımda kalmıştı ancak 2005-2006'da beklenen performansı veremeyince bonservisi alınmadı.

        2006-2007 sezonu başında Beşiktaş tarafından 1,8 milyon Euro bonservisle transfer edilen Nobre, ilk resmi maçında Galatasaray karşısında attığı gol ile Beşiktaş'ın Süper Kupa'yı müzesine götürmesinde pay sahibi oldu. Beşiktaş macerası, 2010-2011 sezonu sonunda bitti ve Mersin İdmanyurdu'na transfer oldu. Mersin formasıyla Süper Lig'de oynadığı 40 maçta 19 gol atmayı başardı.

        2013-14 sezonu öncesinde adı Fenerbahçe ve Eskişehirspor ile anılsa da Kayserispor'a transfer olan Nobre, 2015-2016'da İsviçre'nin 2.Lig ekibi FC Wil 1900'da forma giydi. Geçen yıl büyük yatırımlar yaparak 2.Lig'e çıkma başarı gösteren BB Erzurumspor, sezon başında Brezilya asıllı golcüyle anlaşarak yeniden ülkemize getirdi. Bir zamanlar 3 büyüklerde oynayan Nobre'yi bu sezon 2.Lig'de izliyoruz.

Gökhan Ünal

        Petrol Ofisi'nde futbola başlayan Gökhan Ünal, Gençlerbirliği, Kayserispor, Trabzonspor, Fenerbahçe, Karabükspor, Karşıyaka gibi takımların formasını giydi. Süper Lig'de "Gol Kralı" ünvanını alan golcü, 2009-2010 sezonunda Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye Burak Yılmaz + 3.2 Milyon Euro karşılında transfer olmuştu. Süper Lig'de oynadığı 261 maçta 99 gol atan, çeşitli kategoriler de 32 defa Milli formayı giyen golcü oyuncu, bu sezon 2.Lig ekibi Menemen Belediyespor'da forması giyiyor. Menemen Belediyespor'un kadrosunda Erman Kılıç, Ertuğrul Arslan, İbrahim Dağaşan, Ahmet Arı gibi Süper Lig'de uzun yıllar forma giymiş birçok isim bulunuyor.

İbrahim Akın

        Futbolcu bir aileden gelen İbrahim Akın Göztepeli kaleci Erdoğan Akın‘nın oğludur. Futbola İzmir Gençlikspor’da başlamış olsa da futbol severler kendisini Altay forması ile tanıdı. 7 yıl formasını giydiği Altay’danBeşiktaş'a transfer olan oyuncu sırası ile Başakşehir FK, Gaziantepspor ve Sivasspor formalarını terletti  250 Süper Lig maçında 45 golü bulunan oyuncu, çeşitli kategorilerde 43 defa Milli formayı giydi. Beşiktaş'ın Süper Lig'deki 2500. golünü atarak kulüp tarihine geçen tecrübeli oyuncu, 2016-2017 sezonu başında 3.Lig'de mücadele eden eski takımı Altay'a geri döndü.

Deniz Naki

        Gurbetçi oyuncunun Almanya'da başladığı futbol hayatının Türkiye evresi pek iç acıcı değil. 2013-14 sezonunda transfer olduğu Gençlerbirliği forması ile 21 maça çıkan oyuncu, siyasi görüşü nedeni ile devamlı gündem olmayı başardı. Gençlerbirliği forması giydi dönemde 3 kişi tarafından saldırıya uğrayan oyuncu, bu olayın üzerine kulübü ile anlaşarak sözleşmesini fesih etti. 6 ay futboldan uzak kalan oyuncui 2015-16 sezonunda 2.Lig ekibi Amed Sportif Faliyetler ekibine transfer oldu. Amedspor forması ile iyi bir sezon geçiren oyuncu, Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçı sonrası yaptığı açıklama nedeni ile 12 maç ceza almıştı. Deniz Naki, hala 2.Lig ekibi Amedspor'da forma giyiyor.

Murat Hacıoğlu

        1979 Ardeşen doğumlu oyuncu futbola Şekerspor'da başladı sırası ile Bursaspor, Diyarbakırspor formalarını giyen deneyimli oyuncu 2004-2005 sezonu