Tarihi şampiyonluğun hikayesi; Liverpool

30 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk, dile kolay tam 30 yıl beklediler. Jürgen Klopp ve öğrencilerinin yazdığı tarihi, sezon içinde yaşananları, şampiyonluğun temellerini bir kez daha hatırlayalım.

Tarihi şampiyonluğun hikayesi; Liverpool
26 Haziran 2020 - 10:20 - Güncelleme: 26 Haziran 2020 - 12:34

FUTBOO | Premier League'de Liverpool 30 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Dile kolay 30 yıl beklediler bu an için... Elbette kolay olmadı bu şampiyonluk hikayesinin yazılması. 30 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun hikayesini bir kez daha hatırlayalım.

Sadece bu sezon değil, Liverpool için her şeyin başladığı gün aslında 8 Ekim 2015 tarihiydi. Brendan Rodgers'ın yerine Liverpool'da menajerlik görevine Jürgen Klopp getirildi. Bu sezonki şampiyonluğun temelleri de o gün atılmaya başlandı.

Jürgen Klopp'un elinde bir sihirli değnek yoktu tabii, değişim ve gelişim zaman alacaktı. Öyle de oldu. Klopp'un takımı ilk sezonu 8. bitirdi ve bir kesime göre Liverpool'a Klopp da gelse bir şeylerin değişmesi zor görünüyordu. Ancak Klopp'un hem yarattığı atmosfer hem de kurduğu takım, kısa süre içerisinde bu eleştirileri bertaraf etmeyi başardı. 2016/2017 sezonunda Liverpool toparlanma sinyalleri gösterirken Premier League'i 4. sırada tamamladı. Bir sonraki sezonda da Liverpool ligi aynı sırada tamamlasa da Şampiyonlar Ligi finaline kalarak büyük bir adım atmıştı. Her ne kadar Şampiyonlar Ligi finalinde Karius'un damga vurduğu maçta Real Madrid'e mağlup olsalar da işler, Klopp ve Kırmızılılar için iyiye gidiyordu.

Şampiyonluk çok az bir farkla kaçtı

Liverpool 2018/2019 sezonunda Manchester City'e ecel terleri döktürmüştü. Şampiyonluk yarışı son ana kadar sürerken Liverpool, şampiyonluğu 1 puanla Manchester City'e kaptırmıştı. Ancak sezonu Liverpool için güzel kılan nokta, gelen Şampiyonlar Ligi zaferiydi. Her ne kadar ligde şampiyonluk kıl payı kaçsa da Liverpool sezonu Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak kapatmış ve taraftarını sevindirmişti.

O sezon bu sezon oldu

Klopp ve öğrencileri 2019/2020 sezonunda ise artık Premier League hasretini bitirmek istiyordu. Sezona da fırtına gibi bir başlangıç yaptılar. İlk 10 haftayı 9 galibiyet, 1 beraberlikle kapatan Liverpool, 10 haftada Manchester City'e 6 puan fark atmayı başarmıştı. Liverpool'un önlenemez performansı her hafta puan farkının açılmasıyla devam etti. Sezonun ortasına gelinmiş olmasına rağmen artık hemen hemen herkes Liverpool'u şampiyon olarak gösteriyordu. Aslında herkes sonun nasıl olacağını biliyor gibiydi...

Liverpool Premier League'deki ilk yenilgisini Watford karşısında 28. haftada alırken, yenilgiye rağmen Manchester City ile puan farkı 19'du. Manchester City'nin de artık umutları iyice tükenmeye başlamıştı. Hatta bazılarına göre böyle bir umut yoktu.

Herkesin beklediği son resmileşti

Korona virüs arasından sonra da Liverpool fırtınası Premier League'de esmeye devam etti. Artık şampiyonluk kesin, sadece ne zaman resmileşeceği belirsizdi. 31. hafta geldiğinca Liverpool, Crystal Palace'ı 4-0 yenerken, gözler Chelsea ile Manchester City arasındaki maça çevrilmişti. Manchester City, kazanamazsa Liverpool maç oynamadığı gün şampiyonluğunu ilan edecekti. Öyle de oldu.

Chelsea, Manchester City'i yenerken herkesin bildiği sonun da resmileşmesini sağlamış oldu. Jürgen Klopp ve Liverpool, 30 yıl aradan sonra Premier League'de şampiyon olmuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum