Terim sözünü tutmadı

Milli Takım kafilesini taşıyan uçakta gazeteci Bilal Meşe'ye küfür ederek fiziki saldırıda bulunduğu için milli takım kamptan yollanan Arda Turan olayın öncesini ve yaşanan o anları anlattı.

Terim sözünü tutmadı
08 Haziran 2017 - 10:18

Gazeteci Bilal Meşe’ye yaptığı fiziki baldırı ve ettiği küfürlerle bir anda gündeme oturan Arda Turan, yaşanan olayın öncesini ve o anları Hürriyet’e anlattı. 

İşte Arda Turan’ı bu duruma düşüren olaylar zinciri…

2016 Avrupa Şampiyonası’nda Fatih Terim’in basın mensuplarıyla yaptığı kamptaki sohbeti, sonrasında yapılan prim haberleri ve ardından Arda’nın İspanya maçında yuhalanması Milli Takım’da son yılların en büyük kaosunu yarattı. 

Arda Turan, kendisinin ‘paracı’ diye hedefe konulmasının kaynağı olarak hep Terim’in gazetecilere yaptığı sohbetini gördü. Sonrasında ise milli takıma çağrılmadı. Hocası Terim de ağır sözlerle halktan özür dilemesi gerektiğini açıkladı.

Bu çağrıya sert şekilde karşılık veren Arda ile Terim arasında kopan ilişkileri onarmak Emre Belözoğlu’a düştü. Fatih Terim, telefon bekliyordu ama Arda’nın aramak için önemli bir şartı vardı. 

MANŞETLERİ SÜSLEDİLER

Euro 2016 Fransa’da milli takımın Paris’teki kampında, Hırvatistan maçı öncesi. Fatih Terim’i gazeteciler ziyaret etti. Terim’in gazetecilerle görüşmesine Arda ve arkadaşları tanık oldu. Gazetecilerin bir kısmı da futbolcularla sohbet ediyordu. Bu sohbetin sonrasında olacakların Türk Futboluna damga vuracağını hiç kimse bilmiyordu.

Milli Takım ilk maçında Hırvatistan’a mağlup oldu. Kötü futbol sonrası özellikle Arda Turan ve arkadaşlarının prim kavgası haberleri manşetlere çıktı. Arda ve arkadaşları bu manşetlerin kaynağı olarak tanık oldukları Terim ve gazetecilerin buluşmasını gördüler. Bu noktadan sonra ipler orada koptu.

O GECEYİ HİÇ UNUTMADI

İkinci maçı İspanya ile oynandı. Arda sahaya çıktığı andan itibaren ıslıklandı. Hem de Türk taraftarlar tarafından. Arda artık hedefteydi. Başarısızlığın faturası tribünler tarafından Arda’ya kesiliyordu. Arda Turan’ı sahada teselli edenler ise İspanyol futbolcular. Arda o geceyi hiç unutmadı. Sorumlu olarak gördüklerini de.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki başarısızlığın faturasının arkadaşlarına ve kendisine çıkarıldığına inandı Arda Turan. Turnuvadan sonra ise başka bir şokla karşılaştı tecrübeli oyuncu. Fatih Terim, Arda ve 4 arkadaşını milli takım kadrosuna çağırmadı. Hem de sert sözlerle, “Hata bana karşı değil, Türk halkına yapıldı. Bundan dolayı özrün de halktan dilenmesi gerekir. Milli Takım kapısı kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan, saha içinde ve dışında yakışır olmayı yol edinen her oyuncuya açıktır” 

ARABULUCU EMRE 

Terim’in bu sözlerine ise Arda yine aynı sertlikte yanıt verdi: “Hocamın konuşmasında ‘bundan sonra şeref’ diye bir cümle var. Sonsuz şeref sahibi benim gönlümde Allah’tır. Bizim de annemiz, babamız var. Hocamın bizi halktan özür dileyecek gibi göstermesi yanlış” 

Artık kılıçlar çekilmişti. Fatih Terim, Arda Turan’ı affetmeye hazırdı. Ama kendisinden telefon bekliyordu. Arda ise telefon açmayı reddediyordu. Ta ki,  Emre Beleözoğlu araya girene kadar. Emre araya girdikten sonra barış sağlanıyordu. Terim ile Arda Turan arasında barış şartlı sağlanmıştı. 

“ONLARI GÖRÜNCE ÇILDIRDIM”

Arda, haberlerin Terim’in danışmanı Bülent Bayraktar ve Medya Departman Sorumlusu Hande Sümertaş basına tarafından sızdırıldığına ikna edilmiş. Terim ile telefonda konuşmasının şartı da bu iki ismin görevlerine son verilmesi üzerineydi. “Bu isimlerle aynı çatı altında nasıl çalışırdım” demişti arda. 

Arda, Bayraktar ve Sümertaş’ı Makedonya maçından sonra uçağa binerken gördü. Yanlarında Bilal Meşe de var. Bu üçlünün birlikte hareket ettiğini ve kahkaha attığını gören Arda’nın, ‘dayanamadım’” dediği nokta burası. Bundan sonra karar veriyor o hareketi yapmaya.

Arda Turan, Bayraktar ile Sümertaş’ın gönderileceği sözünün kendisine kim tarafından verildiğini açıklamadı. Ancak adresin Fatih Terim olduğu gayet net. 

“ONURUMLA GİTTİM”

“Benimki onurlu, karşı tarafınki onursuz bir hata. Kimsenin arkasından konuşmadım, yüzüne bağırdım. Başkan Yıldırım Demirören’e telefonda, ‘Öfkeliydim. Size karşı bilinçli olarak küfür etmedim’ dedim. Orada bana, ‘Sen çık özür dile, biz hallederiz’ dediler. Ama böyle davranmaktansa gitmeyi tercih ettim”

Davranışını “Onurlu bir hata” diye tanımlıyor Arda. Karşı tarafı da, “Onursuz bir hata” yapmakla suçluyor. “Haksızım ve haksız bir davranışta bulundum” diyor.

Birinin suratına bağırmanın, arkasından iş çevirmek, konuşmak ve iftira atmaktan daha ağır bir davranış olmadığını söylüyor. “Ben herkesin yüzüne açık konuştum. Keşke bir kişi bile olsa bana bunu yapabilseydi. Bu çok daha onurlu bir davranış olurdu” diyor tecrübeli futbolcu. 

“HESABINI SORACAĞIM” 

“Ben kimseden prim istemedim. Kimse ile prim pazarlığı yapmadım” diyen Arda Turan, Bilal Meşe’yi neden hedef aldı? Bu sorunun cevabı ise, 2-0 kazandığımız Çek Cumhuriyeti maçına sonrası orada söylediği “Bunun hesabını soracağım” sözleriyle açıklıyor. 

İsimlerini saydığı gazetecilerden herhangi biriyle karşılaşması halinde bunu yapacağını ve sonunda yaptığını söylüyor. Bülent Bayraktar ve Hande Sümertaş konusunda kendisinin muhatabının Fatih Terim olduğunu ve bu konuyu onunla hallettiğini ifade ediyor.

KİMSEDEN ÖZÜR DİLEMEDİ

Sadece Bilal Meşe için değil, aynı zamanda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e yönelik sözlerini karşısında Arda, yalandan bir özün dilemektense, onurluca bırakıp gitmenin kendisi adına çok daha doğru bir davranış olduğunun altını çiziyor. Yıldırım Demirören ile telefonla konuşup, “O anda çok öfkeliydim. Bilinçli olarak size karşı küfür etmedim” diyor. Fatih Terim’den de özür dilemediğini söylüyor. Hatta, “Bizi medyanın önüne attınız” diyerek sitem etmiş.

“HALLEDERİZ' DEDİLER 

Kendisine, “Sen çık konuş, özür dile. Biz sorunu hallederiz” dendiğini söyleyen Arda Turan, böyle davranmaktansa gitmeyi tercih ettiğini belirtiyor. Kendisinin bu tavrı üzerine Terim, “Bu şartlar altında seni göndermemiz lazım” ifadelerini kullanmış. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum