TFF 1. Lig'de 'şike' iddiası

TFF 1. Lig'de Bursaspor ile Tuzlaspor arasında 0-0 sona eren maçın ardından Tuzlaspor Kulübü maçın hakemleriyle ilgili 'şike' nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

TFF 1. Lig'de 'şike' iddiası
16 Şubat 2021 - 19:01 - Güncelleme: 26 Şubat 2021 - 15:43
TFF 1. Lig'in 21. haftasında 0-0 sona eren Bursaspor - Tuzlaspor maçının ardından, konuk ekip 'şike' gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Tuzlaspor'un mücadelenin ilk yarısında attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti. Tuzlaspor'un pozisyona tepki göstermesindeki en büyük etkenlerden biri de yardımcı hakem yerine ofsaytı orta hakem Yasin Kol'un vermesi oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Tuzlaspor Yardımcı Antrenörü Andaç Gürkan Kocabıyık, düzenlenen basın toplantısında ''2-3 haftadır hakemlerle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun altını çizmek istiyorum. Galip bitirseydik play-off hattında yer alacaktık. Maçları yöneten hakemlerimiz daha dikkatli olmalı. Bir emek harcanıyor, bu emeğin karşılığı bir düdükle heba oluyor. Arka arkaya bu tip hatalara rast geldiğimizde canımız yanıyor. Umarım bu açıklamayı ilgili merciler dikkate alır." açıklamasını yapmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Tuzlaspor'dan resmi bir hamle geldi. Tuzlaspor Kulübü, maçın orta hakemi Yasin Kol ve 1. yardımcı hakem Serdar Diyadin 2. yardımcı hakem Uygar Bebek, 4. hakem Murat Türkoğlu hakkında şike yapıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum