Thomas Tuchel: Neymar ayrılmak için elinden geleni yaptı

Alman teknik adam, bu akşam oynayacakları Real Madrid maçı öncesi Brezilyalı yıldızla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Thomas Tuchel: Neymar ayrılmak için elinden geleni yaptı
18 Eylül 2019 - 17:52

Şampiyonlar Ligi A grubu karşılaşmasında bu gece Real Madrid'i konuk edecek olan Paris Saint Germain'de teknik direktör Thomas Tuchel Brezilyalı yıldız Neymar'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Neymar'ın transferin son gününe kadar PSG'den ayrılmak için çaba gösterdiğini belirten Alman teknik adam şöyle konuştu:

"Neymar burada kalmak istemedi ve ayrılmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Bu davranışları nedeniyle taraftarların gözünde popülerliğini yitirdi. Taraftarların öfkesini anlayabiliyorum."

"Oynatmama gibi bir tereddütüm olmadı"

Tuchel, Neymar'ın karşılaşmalarda oynamaması gibi bir durumun olmadığını ve takım için önemli bir oyuncu olduğunu da belirterek şunları söyledi:

"Asla oynatmama gibi bir tereddütüm olmadı.  Aramızda yine de bir teknik direktör-futbolcu ilişki var. Bu yüzden oynamasına izin vermek benim için kolay oldu. Her zaman profesyonel bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Sanırım bu karar onun için de rahatlatıcı oldu, her ne kadar isteklerinin dışında olsa bile."

Real Madrid ve Galatasaray maçlarında cezalı

2017-2018 Sezonu başında Barcelona'dan Paris ekibine transfer olan Neymar geçtiğimiz sezondan kalan cezası nedeniyle bu akşamki Real Madrid maçıyla birlikte 1 Ekim'deki Galatasaray deplasmanında da forma giyemeyecek.

27 yaşındaki Brezilyalı yıldız geride bıraktığımız hafta Strasbourg karşılaşmasında, bu sezon ilk kez PSG formasını giymiş ve 90+1'de attığı röveşata golüyle takımına 1-0'lık galibiyeti getirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum