Trabzonspor - Denizlispor muhtemel 11'ler

Trabzonspor, Süper Lig'de 2020-2021 sezonun 23. haftasında Denizlispor ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Trabzonspor - Denizlispor muhtemel 11'ler
04 Şubat 2021 - 01:23 - Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 03:51
Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 23. haftasında Trabzonspor ile Denizlispor kozlarını paylaşacak.

Medical Park Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan - Serkan, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Berat, Baker, Flavio, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny.

Denizlispor: Cenk, Lopes, Mustafa Yumlu, Sakib, Muhammet Özkal, Kubilay, Murawski, Mesanovic, Recep Niyaz, Sagal, Rodallega

Eksikler

Trabzonspor: Trondsen, Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak,

Denizlispor: Özgür Çek, Fabiano

Takımların son durumu

Süper Lig'e kötü başlangıç yapan ve üst üste teknik adam değişikliklerine gitmek zorunda kalan Denizlispor, son maçta Göztepe'yi mağlup ederke uzun süre sonra galibiyetle tanıştı. Ege ekibi ilk 21 maçta topladığı 17 puanla son sırada yer alıyor.

Süper kupa ve derbi morali

Sezona beklentinin altında bir başlangıç yapan Trabzonspor'da üst üste alınan 3 mağlubiyetin ardından Newton ile yollar ayrıldı. Özellikte Kasımpaşa karşısında 3-1 öne geçmişken sahadan puansız ayrılmak, İngiliz teknik adamın sonu oldu. Milli arada Abdullah Avcı ile anlaşan bordo-mavililer, BB Erzurumspor maçında 3 puanla ayrılmayı başardı. Yeni teknik adamla beyaz bir sayfa açmayı planlayan Trabzonspor, Ankara'dan galibiyetle tek golle galibiyeti aldı ve 2'de 2 yaptı. Yine de savunma oturtmayı başaran Avcı, henüz hücum konusunda takımını belli bir seviyeye getiremedi. Son hafta Sivasspor'a yarım pozisyon vermelerine karşın sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmaktan kurtulamadılar. Avcı'nın öğrencileri, Adana Demirspor'a elenerek de kupada büyük hayal kırıklığı yaşadılar. 
Ancak Karadeniz derbisinde 1-0 geriye düşmelerine rağmen Rizespor'u 2-1 mağlup etmeleri takımı gelecek adına umutlandırırken Hatay deplasmanında zor zorlanmalarına karşın sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmaları yeniden zirveyi hedeflemeleri için ışık oldu.

Son maçta Galatasaray'ı konu keden Karadeniz ekibi, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı. Bu sonuçla birlikte Avcı'nın 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Ancak bordo-mavililer, derbi sonrası bir kriz yaşamadı ve Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 2-1 yenmeyi başardı. Böylece bu sezon İstanbul kulüplerine karşı ilk galibiyeti de aldılar. Trabzonspor, Göztepe'yi de tek golle geçerek 6 puanı cebine koydu. Ancak seri Antalyaspor karşısında 1-1'lik sonuçla sona erdi. Bordo-mavililer, sonrasında Konyaspor'u 3-1 gibi net bir skorla mağlup ederken Gençlerbirliği'ni de deplasmanda 2-1'lik skorla devirmeyi başardı. Trabzonspor, geçtiğmiz hafta ise Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek Süper Kupa'yı müzesine götürürken Beşiktaş'ı da deplasmanda mağlup ederek zirve yarışında yer alacağını kanıtladı.

Trabzonspor 5-4 önde

Trabzonspor ile Denizlispor arasında oynana son 10 maçın 1'i berabere bitti. Bordo-mavililer 5 galibiyet alırken Ege ekibi sahadan 4 kez galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum