Transfer dönemi G.Saray'da nasıl geçti?

Transfer dönemi sona erdi, Galatasaray'da neler yaşandı? Taraftar geride kalan transfer döneminden pek de memnun değilken, finansal sorunlar yönetimin elini kolunu bağladı.

Transfer dönemi G.Saray'da nasıl geçti?
10 Ekim 2020 - 02:31 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 02:33
FUTBOO | Transfer döneminin kapanmasının ardından Galatasaray'da bir taraftarn tartışmalar da devam ediyor. Taraftar yönetimi özellikle transfer konusunda eleştirirken, aslında teknik direktör Fatih Terim de zaman zaman bu eleştirilerde taraftarın yanında olduğunu gösterdi. Peki Galatasaray'da transfer döneminde neler yaşandı? Hedefler doğrultusunda doğru hamleler yapıldı mı?

Transferin önü bir tülü açılamadı

Pandemi ve onun etkisiyle artan mali sıkıntılar Galatasaray'ın bu transfer döneminde elini kolunu bağladı. Özellikle transfer yapabilmek için oyuncu satması gereken sarı-kırmızılılar bu konuda pek de başarılı olamadı. Fatih Terim de bunu 'Oyuncu satmakta beceriksizdik' sözleriyle dile getirmişti. Galatasaray'da resmi olarak açıklanmasa da hedef Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli'yi elden çıkarmak ve bu iki isimden gelecek bonservis ile transfer yapmaktı. Birçok söylenti dolaştı ancak Belhanda ve Feghouli takımda kaldı. 15'ten fazla oyuncuyu başka takımlara kiralayan ya da gönderen Galatasaray, sadece 1,7 milyon euroluk gelir elde edince, transferin önü kapandı.
Oyuncu satışından yeterli kazancı sağlayamayan Galatasaray, durum böyle olunca bonservisi elinde isimlere yönelmeyi tercih etti. Fatih Terim, bu sezon kiralık oyuncu sayısını azaltmak istediği için sadece bir isim kiralandı; Stoke City'den Etebo... Etebo dışında Galatasaray maliyet sorunu nedeniyle bonservisi elinde oyunculardan Emre Kılınç, Arda Turan, Oğulcan Çağlayan, Omar gibi isimleri kadrosuna kattı. Bu aslında taraftarı tatmin eden bir transfer poiltikası olmadı ancak finansal nedenlerle alternatif çözümler de bir türlü üretilemedi.

Emre Kılınç ümit verdi, Arda daha iyi olmalı

Şartlar gereği transferde fazla manevra alanı olmayan Galatasaray'ın en kritik isimlerinin başında Emre Kılınç ve Arda Turan geliyor. Yıllar sonra Galatasaray'a geri dönen Arda Turan, bu kadar sıkıntı yaşanırken kaptanı olduğu takımında eski günlerine dönerse, sarı-kırmızılıların başarısına doğrudan katkı sağlayabilir. Emre Kılınç da sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandıran bir diğer isim. Geride kalan ilk 4 haftada iyi bir görüntü veren Emre Kılınç'ın sergileyeceği performans da Galatasaray adına çok kritik.

Orta sahada bir gerileme

Geçtiğimiz sezon orta sahada Seri ve Lemine ikilisini kullanan Fatih Terim'in elinde bu kez Etebo ve Taylan var. Etebo ve Taylan geride kalan 4 haftada iyi sinyaller verse de, Micheal Seri ve Mario Lemina'nın en azından kağıt üzerinde gerisindeler. Geçen sezon takımın kilit ikilisi olan Seri ve Lemina'nın kiralık sözleşmelerinin bitmesinin ardından ayrılmaları, elbette Galatasaray adına büyük bir dezavantaj olacak.
Bir 'Onyekuru' bulunamadı

Galatasaray'ın belki de bu sezon yokluğunu en çok hissedeceği isim Henry Onyekuru olacak. Fatih Terim'in, oyun planında en çok kullanmayı sevdiği tipte bir oyuncu olan Onyekuru, AS Monaco'ya geri dönmek zorunda kaldı. Sarı-kırmızılılar Fransız kulübünü ikna edemeyince Galatasaray sezona Onyekuru olmadan başladı. Onun tarzında farklı bir oyuncunun da bulunamayışı Fatih Terim'in planlarını mutlaka etkileyecektir. Şu an için sarı-kırmızılı takımda o bölgede Ryan Babel dışında, Onyekuru'nun oyun tarzına yakın bir isim bulunmuyor.

Kağıt üstünde 'başarılı' demek zor

Galatasaray artık devre arasına kadar bu kadro ile mücadelesini sürdürecek. Yaklaşık 2 aylık transfer sürecini göz önüne aldığımızda Galatasaray'ın transferde başarılı olduğunu söylemek, en azından kağıt üzerinde zor görünüyor. Eğer Galatasaray sezon ortasına kadar yarışın içinde ciddi şekilde kalırsa, devre arası transfer dönemini bir fırsata çevirebilir. Belki de Galatasaray adına Ocak transfer dönemi şampiyonluk için kritik bir viraj olur. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum