Transfer döneminin kazanan ismi yine Jorge Mendes!

Koronavirüs nedeniyle futbol piyasası durgun ama bu şartlarda bile kazanan Jorge Mendes oluyor... Portekizli ünlü menajer, paraya para dememeye devam etti.

Transfer döneminin kazanan ismi yine Jorge Mendes!
16 Ekim 2020 - 02:50 - Güncelleme: 16 Ekim 2020 - 10:51
FUTBOO | Futbol piyasası ekonomi olarak son yılların en zor yıllarını yaşarken menajer Jorge Mendes, bir şekilde kazanmaya devam ediyor. Portekizli iş adamı ve futbolcu menajerinin futbolcularına bugüne kadar 7 milyar euro ödendi. Mendes, bu senenin de karlı çıkan nadir isimlerinden oldu. 

Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, James Rodriguez, Radamel Falcao, Bernardo Silva gibi yıldız futbolcuların menajerliğini yapan Mendes, bu sene de transfer dönemine damgasını vurdu. Portekizli menajerin futbolcularından olan Ruben Dias, Benfica'dan 68 milyon euroya Manchester City'nin yolunu tuttu. James Rodriguez, Real Madrid'den ayrılıp Everton'a gitti. Diogo Jota, 53 milyon euroya Liverpool'a transfer oldu. Matt Doherty için Tottenham 20 milyon euro ödedi. Bunlar Mendes'in futbolcularının yaptığı transferlerden sadece birkaçı...


Wolves, daha da Portekizli oldu!

Mendes, hissedarı olduğu Wolverhampton'ı Portekiz milli takımına çevirme konusunda çalışmalarına bu sene de devam etti. Doherty yerine takıma Barcelona'dan Portekizli sağ bek Nelson Semedo dahil edildi. Menajeri? Tabii ki Jorge Mendes. Porto'nun 18 yaşındaki Portekizli forveti Fabio Silva için 40 milyon euro ödendi. Yine Porto'dan, yine bir başka Portekizli olan Vitinha satın alma opsiyonu ile kiralandı.
 

Forma bile Portekiz! Mendes'in takımı...

Portekizli Nuno Espirito Santos'un çalıştırdığı Wolves'un as kadrosunda şu an 8 Portekizli futbolcu bulunuyor. Brezilyalıları da katarsak takımda Portekizce anlaşabilecek 10 futbolcu var. Bunu da geçtik, peki yeni forma? Wolverhampton'un bu sezon giyeceği alternatif formayı bir yerden tanıyoruz değil mi? Tanıyoruz evet, Portekiz milli takım forması çünkü! 

''Sanki aşıyı buldu! Koronavirüs bile etkilemiyor...''

Jorge Mendes'in yükselişi hakkında bir kitap yazan İtalyan yazar Pippo Russo, Portekizli hakkında ''Krizden etkilenmiş gibi gözükmüyor. Mendes'in ekonomik gücü ve bağlantıları koronavirüse karşı direndi. Sanki aşıyı bulmuş gibi geçirdi bu sezonu'' sözlerini kullanıyor. Mendes, kazanmanın yolunu bir şekilde buluyor. Geçen sene Joao Felix, Benfica'dan Atletico Madrid'e 138 milyon euroya giderken Jorge Mendes, bu anlaşmadan 35 milyon euro kazandı. 

Menajeriniz Mendes ise boşta kalmazsınız

Genç oyuncusu Ruben Dias, 68 milyon euroya City'e gitti. Hatta bonuslarla 80 milyon euro! Tabii bu durum 'yaşlı' olan futbolcusu Otamendi için kötü haberdi. Menajeriniz Mendes ise size kötü haber yok! Otamendi, 18 milyon euroya Benfica'ya satıldı. Mendes'e tabii bu satışlardan da pay düştü. 

''Kendimi sadece bu işe adadım!''

Her transferin altından bir şekilde çıkmayı başarıyor. Tabii hakkında suçlamalar yapılmıyor değil. Bu kadar satışta bir şeyler aranıyor ama Mendes, kendini şöyle savunuyor: ''Kendimi sadece bu işe adadım. Oyuncularım için en iyi yolu bulmaya çalışıyorum. Bir sene, bazen bir dakika gibi gelir. Kendimi sadece bu işe adadım. Gece yarısı olana kadar da bu iş için çalışıyorum.'' Kolay gelsin Mendes...

YORUMLAR

  • 0 Yorum