Transferler ve yeni Galatasaray

Galatasaray hareketli bir transfer dönemini önemli takviyelerle kapamayı başardı. Fatih Terim'in alternatifleri artarken, yeni transferlerle bizleri nasıl bir Galatasaray'ın beklediğini değerlendirdik.

Transferler ve yeni Galatasaray
03 Şubat 2021 - 12:36 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 13:22
FUTBOO | Galatasaray, oldukça yoğun geçen bir transfer döneminin ardından kadrosuna önemli sayılabilecek takviyeler yapmayı başardı. Fatih Terim’in açıkladığı her oyuncu alınamadı ancak sarı-kırmızılı takım şampiyonluk yarışında iddiasını arttırmak için önemli isimleri kadrosuna kattı.

Artık Fatih Terim’in elinde Mostafa Mohamed, Henry Onyekuru, Gedson Fernandes, Halil Dervişoğlu ve DeAndre Yedlin’in olduğu bir kadro var.

Talihsiz bir kaza geçiren Omar ve WBA’ya kiralanan Diagne artık takımda olmasa da, Galatasaray’ın iyi bir kadro derinliğine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Peki bu yenilenen Galatasaray’da neler değişecek?

Galatasaray sezonun ilk yarısında özellikle santrafor bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşadı. Falcao’nun sakatlıkları, Mbaye Diagne’nin verimsizliği Fatih Terim’i birçok kez o bölgede değişiklik yapmaya itti.

Devre arasında Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu’nun takıma katılmasıyla bu bölgedeki sorunun çözülmesi bekleniyor. Mohamed için biraz bekeyip görmemiz gerekiyor ancak Galatasaray teknik ekibinin uzun süredir takibinde olduğu bir isim. Bu nedenle iyi işler çıkarmasını bekleyebiliriz. Halil Dervişoğlu da Mostafa gibi santrafor bölgesinde oynamaya alışkın bir oyuncu. Ancak Fatih Terim’in genç oyuncuyu kanatlarda kullanabileceği de kesin.

Henry Onyekuru ile bambaşka bir dönem

Onyekuru’nun hikayesi çok ilginç. Everton’da olmadı, Monaco’da olmadı ama Galatasaray’a ne zaman gelse başarılı oluyor. Galatasaray 3. kez Onyekuru’yu kiraladı ve Fatih Terim’in neden bu kadar ısrar ettiğini daha iki maçtan bize gösterdi. Onyekuru gelir gelmez gollerine de bıraktığı yerden devam ederken, takıma hücumda çok hareketlilik kazandırdı. Nijeryalı oyuncu şampiyonluk yarışını belki de değiştiren en önemli isim olacak.

Orta sahada büyük beklenti

Galatasaray’ın bir diğer önemli transferi de Gedson Fernandes oldu. Son bir buçuk sezonunu çok iyi geçirmese de 22 yaşındaki oyuncu Benfica altyapısının yetiştirdiği önemli isimlerden. Henüz 22 yaşında olan Gedson Fernandes gelişime açık, topla ilişkisi oldukça iyi olan bir isim.
Galatasaray orta sahasına hareketlilik getireceği de kesin. Fatih Terim’in bu uzun maratonda elini güçlendirecek Fernandes, Benfica’da parladığı yıllara sarı-kırmızılı takımda dönerse kimse şaşırmayacaktır. Taylan, Etebo, Emre Kılınç, Fernandes ve hatta zaman zaman Ryan Donk Fatih Terim’in orta saha rotasyonunda kullanabileceği isimler...

Galatasaray’da bir sürpriz transfer de sağ bek pozisyonuna yapıldı. Aslında bu bölgeye Ocak ayına kadar bir takviye düşünülmüyordu ancak Omar’ın yılbaşı geçesi geçirdiği talihsiz kaza, sarı-kırmızılıları takviye yapmaya itti. Newcastle United’dan alınan DeAndre Yedlin hücumu seven, süratli bir sağ bek. Linnes ve Şener’in olduğu bölgede hem ileride hem savunmada alternatiflerin artması, şampiyonluk yarışında önemli olacaktır.
 
Galatasaray’ın devre arası transferleri
Henry Onyekuru
DeAndre Yedlin
Mostafa Mohamed
Gedson Fernandes
Halil Dervişoğlu

Fatih Terim gibi tecrübeli bir teknik adamın elindeki kadronun genişlemesi, elbette sarı-kırmızılı takım adına şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj olacaktır. Onyekuru kanatlara hareketlilik getirecektir, hatta getirmeye başladı. Gedson Fernandes de sarı-kırmızılıların orta saha oyununu daha canlı tutacak bir isim. Yedlin belki de Eboue'den sonra onun etkisini yaratabilecek bir potansiyel. Mohamed biraz daha kapalı kutu gibi olsa da Fatih Terim ve ekibinin ısrarının bir nedeni mutlaka vardır. 

Kesin olan şu ki artık Galatasaray'ın kadrosu daha alternatifli, daha başarıya aç ve daha güçlü... Yeni gelen oyuncular kısa sürede uyum sağlar ve iyi performans verirse Galatasaray şampiyonluk için daha da iddialı hale gelecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum