Transferlerden sonra 'yeni' Beşiktaş

Süper Lig'de ilk yarının lideri Beşiktaş, iki yeni transferle yoluna devam etti. Peki kadroda nasıl değişiklikler olabilir?

Transferlerden sonra 'yeni' Beşiktaş
03 Şubat 2021 - 12:14 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 13:22
FUTBOO | Ligde ilk yarının en iyi oynayan takımlarının başında gelen Beşiktaş'ta devre arası transfer dönemi Cenk Tosun transferi dışında sessiz geçti. Eskişehirspor'dan 17 yaşındaki Bilal Ceylan'ı da kadrosuna katan siyah beyazlı ekip, devre arası transfer dönemini iki hamle ile tamamladı. 

Beşiktaş ligin en çok gol atan takımlarından olmasına rağmen Sergen Yalçın, forvet transferi istediğini açık bir şekilde söylemişti. Hatta Yalçın, direkt olarak isim de verirken Mandzukic ve Hulk transferlerini istediğini belirtmişti. Mandzukic Milan, Hulk ise Brezilya yolunu tuttu. Beşiktaş ise forvet pozisyonuna eski golcüsü Cenk Tosun'u kattı. 

İleri üçlüde kim oynayacak?

Sergen Yalçın'ın ileri 3'lü hattı Larin, Aboubakar, Ghezzal'dan oluşuyordu. Nkoudou ise genelde sonradan oyuna dahil oluyordu. Yeni transfer Cenk Tosun, önceki Beşiktaş döneminde Aboubakar ile birlikte forma giymişti. O dönem Cenk sol kanat, Aboubakar ise santrafor görevindeydi. Yine aynısının olmasını bekleyebiliriz.  Gerçi bu kez sol kanatta en iyi sezonunu geçiren Cyle Larin gerçeği var. 

Larin - Aboubakar - Cenk Tosun?

Ghezzeal bu ligin asist kralı ama oyunun son anlarında düşebiliyor. Sergen Yalçın da zaten son haftalarda Ghezzal'ı pek fazla 90 dakika kullanmıyor. Larin veya Cenk'i zaman zaman sağ kanatta da görebiliriz. Larin - Aboubakar ve Cenk Tosun forvet üçlüsü rakiplerin oldukça çekineceği bir üçlü olacaktır.
Alternatifi olmayan bölge

Beşiktaş'ın en alternatifsiz olduğu bölge ise sağ bekti. Rosier burada tek. Bu bölgeye 17 yaşındaki Bilal Ceylan alındı. Eskişehirspor'da iyi bir performans göstermişti. Potansiyeli oldukça yüksek. Ancak ligin bu kritik yerlerinde yeni transfer olarak hemen oynayabilir mi bilinmez. Daha çok geleceğe yatırım transferiydi. 

Diğer iki yeni transfer...

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın da dediği gibi aslında iki transfer daha var: Adem Ljajic ve Gökhan Töre... Sezonun ilk yarısında bu iki futbolcudan hiç faydalanılamadı. Şimdi bu iki futbolcuyla hücum gücü daha da artacaktır. 

Zaten ligin en golcü takımları arasında yer alan Beşiktaş; Aboubakar, Cenk Tosun, Larin, Ghezzal, Nkoudou, Ljajic, Gökhan Töre ile oldukça korkutucu bir hücum hattına sahip durumda. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum