Tribünlerdeki 'Seks oyuncağı' sonrası tarihi ceza

Geçtiğimiz günlerde stadyumu manken seyirci ile doldurmak isterken, seks oyuncakları kullanan FC Seoul, federasyondan ceza aldı.

Tribünlerdeki 'Seks oyuncağı' sonrası tarihi ceza
21 Mayıs 2020 - 09:01 - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 - 11:05

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de futbolun seyircisiz olarak başlamasının ardından ilginç bir olay yaşanmıştı.

Güney Kore’nin önemli takımlarından FC Seoul, Gwangju FC ile oynayacağı maç öncesinden tribünleri FC Seoul forması giydirilmiş cansız mankenlerle doldurmuş ancak bazı dikkatli taraftarlarIN bunların cansız manken değil, seks oyuncağı olduğunu sosyal medyada yazmasının ardından olay büyük tepki almıştı.

Bir 'özür' mesajı yayınlamak zorunda kalan FC Seoul, federasyon tarafından da ağır bir ceza aldı. K-League Yönetimi, FC Seoul'e lig tarihinin en ağır cezasını verdi. Kulübe 81 bin dolar para cezası veren lig yönetiminin yaptığı açıklamada 'FC Seoul kulübünün yaptığı şey kabul edilemez. Tüm kadınları incitti. Ligin 38 yıllık imajına zarar verdi' ifadelerine yer verildi.

Sosyal medyada kısa süre içinde büyük tepki çeken FC Seoul, daha sonra Instagram hesabından bir ‘özür’ mesajı yayınlamak zorunda kaldı.



ALTERNATİF YÖNTEM; KARTON SEYİRCİLER

Futbol, korona virus salgını nedeniyle seyircisiz olarak oynanmaya başlarken, bazı kulüpler taraftarların yokluğunu karton seyircilerle doldurma yöntemini tercih etti. Daha önce Belarus Premier Ligi’nden ve bu hafta sonu Almanya’dan birkaç takım tribünlerin bir kısmını karton seyircilerle doldurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum