Türkiye'den bir isim! Lige fırtına gibi başladılar

Attıkları gol, yaptıkları asistlerle takımları adına bu sezonun en başarılı isimleri! Türkiye ve Avrupa'da performanslarıyla beklentilerin üstüne çıkmayı başaran 5 oyuncuyu değerlendirdik.

Türkiye'den bir isim! Lige fırtına gibi başladılar
16 Kasım 2020 - 11:06 - Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 11:18
FUTBOO | Lewandowski, Ibrahimovic, Salah, Kane, Haaland gibi isimlerin zaten iyi işler yapmasını bekliyoruz. Bir de beklentilerin üstünde performanslarıyla dikkat çeken isimler var.

Süper Lig'den Remy, İngiltere'de Bamford ve diğerleri! İşte Türkiye ve Avrupa'da performanslarıyla beklentilerin üstüne çıkan 5 oyuncu;

Dominic Calvert Lewin (Everton)
Premier League: 8 maç
Gol: 8


Carlo Ancelotti önderliğinde bu sezon beklentilerin üstünde bir futbol oynayan Everton izliyoruz. Bu başarıda en büyük pay sahibi isimlerin başında ise genç golcü Dominic Calwert Lewin geliyor. Everton'ın 23 yaşındaki santraforu Calwert Lewin, aslında sezon başında tam bir soru işaretiydi. Geçtiğimiz sezon bir türlü güven verici performans sergileyememişti ancak Ancelotti ile bambaşka bir Calwert Lewin izliyoruz. 23 yaşındaki oyunu bu sezon Premier League'de forma giydiği 8 karşılaşmada 8 gole imza atmayı başardı. Ligde 16 golü bulunan Everton'ın gol yükünün %50'sini Calwert Lewin çekiyor.

Başarılı performansıyla milli takıma da seçilen Calwert Lewin, bu başarısını sezonunun tamamına yayabilirse, Everton da beklentilerin üstünde bir noktada ligi bitirmeyi başarabilir.
 

Loic Remy (Çaykur Rizespor)
Süper Lig: 7 maç
Gol: 6


Önceki yıllarda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anılsa da Loic Remy'nin Türkiye ile buluşması Çaykur Rizespor formasıyla oldu. 33 yaşındaki golcü oyuncu Lille'den Çaykur Rizespor'a gelirken soru, herkes nasıl bir Remy izleyeceğimizi merak ediyordu. Açıkçası Remy, tüm profesyonelliğini sahada izleyenlere şu ana kadar gösterdi. Tecrübeli oyuncu Süper Lig'de forma giydiği 7 karşılaşmada 6 gole imza atmayı başardı. Remy bu kısa sürede Süper Lig ve Türkiye'ye tabir-i caizse 'yatarak oynamak' için gelmediğni gösterdi.



Patrick Bamford (Leeds United)
Premier League: 8 maç
Gol: 7


Chelsea'nin uzun yıllar çok şey bekleyerek farklı takımlara kiraladığı Patrick Bamford, beklenen patlamayı sezon iki sezondur Leeds United formasıyla yapıyor. Geçtiğimiz sezonun ardından bu sezon Premier League'de de takımının önemli isimlerinden olmayı başaran Bamford, forma giydiği 8 karşılaşmada 7 gol atmayı başardı. Takımı adına hücumun en uç noktasındaki Bamford, özellikle Aston Villa karşısında attığı gollerle kalitesini bir kez daha gösterdi.

Aston Villa'ya karşı hat-trick yapan Bamford'un özellikle ikinci ve üçüncü golü görülmeye değer...

Mikel Oyarzabal (R. Sociedad)
La Liga: 
Gol: 


Real Sociedad altyapısının son dönemde yetişrdiği önemli isimler arasında gösterilen Mikel Oyarzabal, La Liga'da lider durumda bulunan takımına performansıyla büyük katkı sağlıyor. 23 yaşındaki kanat oyuncusu La Liga'daki 9 maçta 6 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Adı Real Madrid ve bazı Avrupa devleriyle anılan Mikel Oyarzabal zaten büyük bir sürpriz yaşanmazsa gelecek sezon Sociedad forması giymeyecektir. Hele ki bu performansını sonuna kadar sürdürürse, Real Sociedad'a da çok iyi bir bonservis bedeli kazandırabilir.

Boulaye Dia (Reims)
Ligue 1: 8 maç
Gol: 8


Ligue 1'de ligde kalma mücadelesi veren ekiplerden Reims forması giyen Boulaye Dia, attığı gollerle gol krallığında zirvede yer alıyor. 23 yaşındaki Senegalli oyuncu forma giydiği 8 karşılaşmada 8 gole imza atmayı başardı. Dia bu performansını sezona yayabilirse, gelecek sezon daha iyi bir takıma transfer olabilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum