Düşük bütçeli kadrolarla ligi salladılar

Milli araya kadar Avrupa ve Türkiye'nin performansıyla dikkat çeken 5 takımını değerlendirdik.

Düşük bütçeli kadrolarla ligi salladılar
16 Kasım 2020 - 11:07 - Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 11:17
FUTBOO | Milli maç arasına girdiğimiz bu dönemde Türkiye ve Avrupa'da performanslarıyla dikkat çeken takımları değerlendirdik.

Süper Lig'in lideri Alanyaspor

Çağdaş Atan önderliğinde sezona başlayan Aytemiz Alanyaspor, geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performansı geride kalan haftalara da yansıtmayı başardı. Ligde geride kalan 7 haftada yenilgi almamayı başaran Alanyaspor topladığı 17 puanla Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor. Turuncu-beyazlı ekip geçtiğimiz sezon 7. haftayı 14 puanla kapamıştı. Başarılı Akdeniz temsilcisi bu sezon geçen sezondan daha fazla puanla 7. haftayı kapatmayı başardı. 

Sezon başında Erol Bulut ve takımın önemli ismi Papiss Cisse'nin Fenerbahçe'ye gitmesinin ardından herkes Aytemiz Alanyaspor'un bu iki önemli ayrılıktan nasıl etkileneceğini merak ediyordu. Genç teknik adam Çağdaş Atan önderliğinde şu ana kadar Alanyaspor, geçen sezonu aratmayan performansıyla milli ara öncesi ligin en dikkat çeken ekiplerinden biri olmayı başardı.

Roberto De Zerbi'nin Sassuolo'su

Roberto De Zerbi'nin çalıştırdığı Sassuolo, Serie A'da 7 hafta sonunda 15 puanla ikinci sırada yer alıyor. Serie A'da orta halli birçok takımın aksine göze hoş gelen ve açık bir futbolu tercih eden De Zerbi'nin Sassuolo'su 18 golle Atalanta ile birlikte ligin en çok skor üreten takımı konumunda. Tecrübeli santrafor Francesco Caputo, takımın önemli isimlerinden Djuric ve Belardi önderliğinde skor üretmekte zorlanmayan Sassuolo'da milli oyuncularımız Kaan Ayhan ve Mert Müldür de forma giyiyor.

9-0'lık yenilgiden liderliğe; Southampton

Geçen sezon Leicester City'e 9-0 yenilen bir Southampton vardı. Herkes Hasenhüttl'ün geleceğini pek olumlu görmezken, aynı Southampton Premier League'de geçtiğimiz Cuma gününü maç fazlasıyla da olsa lider kapatmıştı. Türkiye'de görmemiz zor ama Premier League'de kötü giden takımların hocalarına sahip çıkmaları alışkın olduğumuz bir durum. Tabii 9-0'lık yenilgi çok özel bir durum ancak Southampton, Hasenhüttl'ün arkasında durarak ne kadar doğru bir karar verdiğini gösterdi.
Southampton, 8 hafta sonunda 16 puanla Premier League'de 4. sırada yer alıyor. Tek yenilgisini Tottenham'dan alan Southampton'da başarının kilit isimlerinden biri de Danny Ings. Ne yazık ki Ings sakatlığı nedeniyle birkaç hafta forma giyemeyecek ancak Southampton, onsuz da idare edebilecek kapasitede. 

San Sebastian'lı liderler

La Liga'da Barcelona ve Real Madrid'i bu kadar istikrarsız yakalamışken, Real Sociedad en az hata yapan takım olarak liderlik koltuğunda oturuyor. En azından ilk 6 sıraya oynayabilecek bir kadroya sahipler ancak sezon başında kimse 9 hafta sonunda onların lider olabileceğini düşünmemiştir. Avrupa'nın büyük takımlarının peşinde olduğu Mikel Oyarzabal, bir dönem İsveç'te 'Yeni Zlatan' olarak gösterilen Alexander Isak, başarılı orta saha Portu gibi isimlerle iyi bir kadroya sahip Sociedad, La Liga'nın şu ana kadarki en sürpriz performanslarından birini gösteriyor.

Daha ne kadar bu başarıyı sürdürürler ya da sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışında olabilirler mi? Açıkçası kolay değil ancak az hata yaparlarsa şampiyonluk yarışına dahil olmaları sürpriz sayılmamalı.



Max Kruse'li Union Berlin

Geçen sene ligde kalmayı başaran ve bununla birçok kişiyi yanıltan Union Berlin, bu sezona ise çok daha dikkat çekici bir başlangıç yaptı. Urs Fischer önderliğindeki Union Berlin, geride kalan 7 haftada topladığı 12 puanla 5. sırada kendine yer bulmayı başardı. Berlin temsilcisi ligdeki 7 maçta sadece 1 yenilgi aldı. Max Kruse'nin de formasını giydiği Union Berlin'i milli aradan sonra zor bir fikstür bekliyor. Eğer biraz da şans yanlarında olursa, milli aradan sonra da iyi sonuçlar alabilirler. Kadro kaliteleri çok yüksek olmasa da disiplinli ve kendine bilen oyun yapılarıyla belki de sezon sonu yeni bir yazı konusu olabilirler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum