Türkiye - Galler maçının kilit ikilisi

EURO 2020'de Galler ile oynayacağımız kritik maç öncesi iki takımdan kilit rol oynayabilecek futbolcuları değerlendirdik.

Türkiye - Galler maçının kilit ikilisi
16 Haziran 2021 - 02:02 - Güncelleme: 16 Haziran 2021 - 23:01
FUTBOO | EURO 2020 A Grubu'nda Türkiye ile Galler arasında oynanacak kritik maç öncesi heyecanımız yüksek! Zorlu maç öncesinde iki takımdan da kilit oyuncuları masaya yatırdık.

A Milli Futbol Takımımız, İtalya ile oynanan ilk maçta sınıfı geçememişti. Özellikle hücumda kötü bir gün geçirmiştik. Ancak Galler maçının farklı olacağını düşünüyoruz. Daha çok hücum düşünen bir Milli Takım sahada olacaktır. Galler'in de zaten defansif bir takım olduğunu ve mutlaka kazanmamız gereken bir maç olduğunu düşünürsek hücum ağırlıklı bir kadro görmemzi sürpriz olmayacaktır.

Hakan Çalhanoğlu'na daha çok alan!

Hal böyle olunca Milli Takım'da Hakan Çalhanoğlu'na büyük sorumluluk düşüyor. İtalya maçında orta sahadan çıkamamıştı ama bu kez daha çok geniş alan bulması olası. Uzaktan çekeceği şutlar, vereceği ara pasları ataklarımızda belirleyici olabilir. Açacağı alanlar ile Burak Yılmaz gibi golcülerimizi de topla buluşturabilecek bir yetenek. Hakan Çalhanoğlu'nun performansı Galler karşısında çok belirleyici olabilir.
Bale'i durduralım, kontrolü alalım

Galler'de ise takımın neredeyse yarısı olan bir oyuncu var: Gareth Bale. James, Brooks gibi hareketli oyunculara da sahipler ama takımın merkezinde Bale var. Neredeyse bütün ataklarda top onla buluşuyor, hücumlar onla başlıyor. Eğer Bale'i kitleyebilirsek oyunun kontrolünü ele alabiliriz. Tabii bunu yaparken diğer oyuncuları da unutmamak gerek. Bale'i eğer tutabilirsek, pas vereceği alanları da kapatmış oluruz. Bale'i durduralım, oyunu alalım!

YORUMLAR

  • 0 Yorum