Türkiye'nin gruptaki şansı nedir? İşte ihtimaller

Türkiye A Milli Takımı'nın 2022 Katar Dünya Kupası için şansı ne durumda? Bizi neler bekliyor, neler olabilir sorularının cevaplarını aradık.

Türkiye'nin gruptaki şansı nedir? İşte ihtimaller
08 Ekim 2021 - 08:27
2022 Dünya Kupası'na gitmeyi çok istiyoruz. İyi başladığımız gruplarda geriye düştük ama yine de ipler bizim elimizde. Türkiye için 4 maç kaldı ve inanıyoruz ki bu 4 maçın ardında mutlu son bizi bekliyor. Peki o yol nasıl? 

En önemli maç hiç şüphesiz ki Norveç karşılaşması olacak. Doğrudan rakibimiz olan bir takım. Lider Hollanda'nın 13, Norveç'in 13 ve bizim 11 puanımız var. Norveç'i eğer mağlup edersek ilk 2 için büyük avantaj yakalamış olacağız. 

Tabii Norveç maçının ardından zorlu Letonya maçı da çok kritik olacak. Letonya'yı yenecek gücümüz tabii ki var ama nedense son yıllarda bize hep ters gelen bir takım oldu Letonya... Kuntz yönetiminde bu şanssızlığımızı kırmamız gerekecek. Letonya'yı yenememek gruptan çıkma şansını çok zora sokmak anlamına gelebilir. 

Kazanamazsak ne olacak? Her şey bitiyor mu?

Norveç maçını kazanamazsak veya Norveç'i yenip Letonya'yı yenemezsek ne olacak? Aslında bu senaryoda da hiçbir şey bitmiş sayılmaz. Böyle bir durumda Norveç'in puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Karadağ ve Letonya ile oynayacaklar. Bu maçlarda favori taraf Norveç evet ancak Vikinglerin son rakibi Hollanda... O maça kadar ne olur, Hollanda gruptan lider çıkmayı garantiler mi bilemeyiz tabii. Ancak formda bir Hollanda var ve Hollanda deplasmanı Norveç için çok zorlu olacak, o kesin! 

Tabii Türkiye'nin yine kendi bağını kendi çözmesi istediğimiz senaryo. Her şey istediğimiz gibi giderse ve tüm maçlarımızı kazanırsak son hafta oynanacak Hollanda - Norveç maçında bize liderlik şansı bile doğabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum