Türkiye play-off turuna nasıl geldi?

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grubunu 2. sırada bitiren A Milli Takım, nasıl play-off turuna geldi?

Türkiye play-off turuna nasıl geldi?
23 Mart 2022 - 02:49 - Güncelleme: 23 Mart 2022 - 06:49
A Milli Takımımızın Portekiz ile oynayacağı kritik maç öncesi biraz geriye gidelim ve bu maça kadar nasıl geldiğimizi hatırlayalım. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile aynı grupta mücadele ettik. 

Grupta en önemli rakiplerimiz doğal olarak Hollanda ve Norveç olarak gözüküyordu. Şenol Güneş yönetiminde gruplara da harika bir başlangıç yaptık. Önce Hollanda'yı 4-2, ardından Norveç'i 3-0 yenerek rakiplere net bir mesaj verdik. Letonya'ya karşı da 2 farklı öne geçmiş, rahat bir şekilde maçın bitmesini bekliyorduk.

Nasıl başladı, nasıl devam etti?

İşte ne olduysa ondan sonra oldu... O rahatça beklediğimiz dakikalarda Letonya, nasıl olduğunu hala anlayamadığımız şekilde 2 gol atınca maç 3-3 eşitlikle sona erdi. Ardından tekrar iç sahada gelen puan kaybı... Bu kez rakip Karadağ olmuştu ve son dakikalarda yediğimiz golle maç 2-2 sonuçlanmıştı. Mutlak yenmemiz gereken Letonya ve Karadağ maçlarındaki sürpriz puan kayıpları Norveç ve Hollanda galibiyetlerinin önemini biraz olsun etkilemişti.

Cebelitarık'ı 3-0 yendik ama asıl önemli maçımız Hollanda ile olacaktı. Pek de istediğimiz gibi olmadı... Amsterdam'da Hollanda'ya 6-1 yenilerek çok ağır bir yenilgi aldık. Ardından Şenol Güneş ile yollar da ayrıldı. Yeni teknik direktör ise Alman Stefan Kuntz olarak açıklandı.

Şenol Güneş yerine Stefan Kuntz

Kuntz ile ilk maçımıza Norveç karşısında çıktı. Artık gruptan çıkmak için hata yapma lüksümüz yoktu. Öne geçtiğimiz maçta bir kez daha üstünlüğü koruyamadık ve Norveç ile 1-1 berabere kaldık. Resmen belalımız olan Letonya karşısında da yenik duruma da düşünce hayallerimiz yavaş yavaş bitmek üzereydi. Bu kez son dakikalarda golü atan biz olduk ve Letonya'yı 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldık. Stefan Kuntz ise bu maçın ardından göz yaşlarını tutamadı.

Cebelitarık karşısında iç sahada alınan 6-0'lık rahat galibiyetin ardından Karadağ'ı da deplasmanda 2-1 yenen Türkiye, son maçlarda rakiplerinin maçlarına da odaklandı. Hollanda'nın hata yapmaması ve Norveç'in puan kayıpları derken Türkiye grubunu 2. sırada bitirip play-off biletini aldı.

Çok iyi başlayan ve sürpriz kayıplarla kaosa dönen grup maceramız, 2.lik ile sonuçlandı ve play-off için oynayabileceğimiz en zor rakiplerden biri olan Portekiz ile oynayacağız.

Dünya Kupası Play-Off yarı final Portekiz - Türkiye 

Dünya Kupası play-off yarı finalinde Türkiye ile Portekiz karşı karşıya gelecek. Porto'da Portekiz ile Türkiye arasındaki karşılaşma 24 Mart Perşembe günü oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum