Portekiz play-off turuna nasıl geldi?

2022 Dünya Kupası play-off turundaki rakibimiz olan Portekiz, buralara nasıl geldi?

Portekiz play-off turuna nasıl geldi?
23 Mart 2022 - 01:49 - Güncelleme: 23 Mart 2022 - 06:49
Dünya Kupası play-off elemelerinde Portekiz'i görmemiz aslında sürpriz bir durum. Normalde grubunda 1. sırayı bitirmesi gereken bir takım, bizim şansımıza play-off turunda rakip olarak çıktı! Öyle bir şans ki Portekiz'i geçersek muhtemelen sırada İtalya var...

Portekiz'in nasıl oldu da play-off'lara geldiğini hatırlayalım dedik. Portekiz; Dünya Kupası Avrupa grup elemelerinde Sırbistan, İrlanda, Azerbaycan, Lüksemburg'un bulunduğu grupta yer alıyordu. Son 2 maça kadar da Portekiz, sadece 1 maçta puan kaybetmişti. İçeride 2-2 biten Sırbistan maçı... O maçta da hakemin net bir hatası sonucu Sırbistan golü bulmuş, Cristiano Ronaldo oldukça sinirlenmişti. 

Tek bir yenilgi ile grup ikinciliği...

Son maçlara girerken gruptan lider çıkması beklenen Portekiz, önce deplasmanda İrlanda Cumhuriyeti ile 0-0 berabere kaldı. Ardından son maçta Sırbistan ile oynadılar.

Beraberliğin bile Portekiz'e grup liderliğini getireceği maçta Sırbistan, Mitrovic'in son anlardaki golüyle Portekiz'i 2-1 yenerek grup lideri oldu. Böylece Portekiz, grubu 2. sırada bitirip yoluna play-off ile devam etmek durumunda kaldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum