Türkler, Lille'i sırtlamaya devam ediyor!

Lille, Ligue 1'da şampiyonluğa koşarken Milli futbolcularımız yaptıkları gol katkılarıyla dikkat çekiyor. Lille'in attığı gollerin %60'ında Türk futbolcuların imzası bulunuyor.

Türkler, Lille'i sırtlamaya devam ediyor!
02 Mayıs 2021 - 11:04
Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille, Ligue 1'da 35. hafta maçında Nice'i 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Kalan 3 maçını da kazanması halinde şampiyon olacak olan Lille'in gollerini Burak Yılmaz ve Zeki Çelik kaydetti.

Ligue 1'de şampiyonluğa koşan Lille'de gol ve gole katkı istatistiklerinde dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. İyi bir savunma takımı olan ve geçiş hücumlarında başarı elde eden Lille bu sezon 35 haftada 59 gol attı.

59 golün %60'ı Burak, Yusuf ve Zeki imzalı

Lille'in bu gollerinin 23'ü Türk futbolcularından geldi. Burak Yılmaz 13, Yusuf Yazıcı 7 ve Zeki Çelik de 3 golle takıma katkı yaptı. Gol katkısı anlamında bakılacak olursa Lille'in ligde attığı 59 golün yaklaşık %60'ında milli futbolcularımızın gol veya asist katkısı bulunuyor. 

13 gol atan Burak Yılmaz'ın 5 asisti, 7 gol atan Yusuf Yazıcı'nın 4 asisti ve 3 gol atan Zeki Çelik'in de 4 asisti bulunuyor. Türk futbolcularımız, Lille'in 59 golünün 35'ine gol veya asistle katkı yaptılar.

Galtier'den Burak Yılmaz açıklaması

Lille’in teknik direktörü Christophe Galtier ise Nice maçında gol atan milli futbolcu Burak Yılmaz’ın sahanın ve haftanın lideri olduğunu söyledi. Yılmaz’ın 2 sarı kartı bulunduğu ifade eden Galtier, milli futbolcunun bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşeceğini, bunu önlemek için onu oyundan çıkardığını söyledi. Galtier, bu durumu Burak Yılmaz ile konuştuğunu da kaydetti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum