U20 Dünya Kupası'nda şampiyon İngiltere

1966'dan beri uluslararası arenada başarı yakalayamayan İngiltere, U20 takımıyla Dünya Kupası'nı kazandı.

U20 Dünya Kupası'nda şampiyon İngiltere
11 Haziran 2017 - 14:53 - Güncelleme: 11 Haziran 2017 - 14:59

Güney Kore'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan ekip Venezuela'yı 1-0 yenen İngiltere oldu. Güney Amerika ekibi, maçın son bölümün bir penaltı atışından faydalanamadı. 

Suwon Dünya Kupası Stadı'nda oynanan mücadelede tek golün sahibi 35. dakikada Everton forması giyen Dominic Calvert-Lewin oldu. Mücadelenin 74. dakikasında Venezuela adına penaltı vuruşu kullanan Adalberto Penaranda, bu fırsattan faydalanamadı ve ülkesinin beraberlik şansını kullanamadı. Mücadeleden İngilizler 1-0 galip ayrıldı. 

HİÇ KAYBETMEDİLER

Turnuvaya a grubunda Arjantin, Gine ve ev sahibi Güney Kore ile aynı grupta başlayan şampiyon, iki galibiyet ve bir beraberlikle üst tura yükseldi. 

Burada Kosta Rika'yı Ademola Lookman'ın iki golüyle 2-1 mağlup eden Ada ülkesi, çeyrek finalde de Meksika'yı Dominic Solanke ile 1-0 yenerek yarı finalist oldu. Burada da İtalya'yı yine Dominic Solanke (2) ve Ademola Lookman ile geçerek finale yükselmişti. 

SOLANKE TAKIMIN EN SKORERİ

Turnuvada İngilizler adına 4 gol atan Dominic Solan takımının en skorer ismi olurken gol krallığı yarışında Fransa'dan Jean-Kevin Augustin ve İtalya'dan Riccardo Orsolini 5 kez fileleri havalandırarak zirvede yer aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum