Udoh NBA'e dönmek istedi

Fenerbahçe Doğuş’un EuroLeague’deki tarihi zaferinin en büyük kahramanlarından Ekpe Udoh’un takımdan ayrılmasını yorumlayan asbaşkan Ozan Balaban, “Udoh'a 3 milyon dolara yakın teklifte bulunduk ama 2 milyon doların biraz altındaki bir rakamla NBA'e gitti” açıklamasında bulundu.

Udoh NBA'e dönmek istedi
13 Temmuz 2017 - 18:14

Fenerbahçe Asbaşkanı Ozan Balaban, Ekpe Udoh'un NBA'e döndüğünü açıkladı.

Genç yönetici Balaban, FBTV'ye yaptığı açıklamada, geçen sezon EuroLeagueİ kazanan sarı-lacivertli takımın en önemli yıldızlarından biri olan Udoh'a iyi bir teklif yapmalarına rağmen dev pivotun daha düşük bir ücretle NBA'e gittiğini söyledi.

Udoh'u iki sezon önce Türkiye'ye getirdiklerini belirten Ozan Balaban, “O dönemde kendisi NBA'de beklediğini bulamıyordu. Bize güvendi ve geldi. Çok karakterli bir oyuncuydu. Ona da çok ciddi bir teklifte bulundu. Rakam söylememde bir sakınca yok. Udoh'a 3 milyon dolara yakın teklifte bulunduk ama 2 milyon doların biraz altındaki bir rakamla NBA'e gitti” dedi.

“YERLERİNİ DOLDURACAĞIZ”

Udoh’un, Türkiye'deki yıllarını kesinlikle unutmayacaklarının altını çizen Balaban, “Kendisi Avrupa'da Fenerbahçe'den başka bir takımda oynamasının söz konusu olmadığını söyledi. Taraftarımız rahat olsun. Ayrılan iki oyuncunun da (Udoh ve Bogdanovic) yerini dolduracağız” şeklinde konuştu. 

“TARAFTAR MERAK ETMESİN”

Sacramento Kings'e transfer olan Sırp yıldız Bogdan Bogdanovic'e de teşekkür eden Balaban, “NBA opsiyonları nedeniyle ikisinin durumunu bekliyorduk. Bizim bir listemiz var. En az Udoh kadar karakterli bir 5 numara transferimiz olacak. Maurizio Gherardini şu anda ABD'de. NBA'ya giden kadar oradan gelenlerde olacak. Bogdanovic'in yerine 2 numara transferi yapacağız. Onu da bitince açıklarız. Taraftarımız endişe etmesin. Önümüzdeki sezon Dörtlü Final'de Belgrad'da olacak bir takım kuracağız” diyerek taraftarlarına açıklamalarda bulundu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum