''UEFA'nın Galatasaray'a ihtiyacı var''

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA organizasyonlarının Galatasaray gibi takımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

''UEFA'nın Galatasaray'a ihtiyacı var''
20 Nisan 2021 - 15:00 - Güncelleme: 20 Nisan 2021 - 15:08
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi tartışmaları büyürken, Avrupa futbolunun Galatasaray, Atalanta, Dinamo Zagreb gibi takımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Takımların katılımını sınırlayan Avrupa Süper Ligi'ni eleştiren Ceferin, UEFA organizasyonlarının Galatasaray gibi takımlara da ihtiyacı olduğunu söylerken ''UEFA organizasyonlarının Atalanta, Rangers, Dinamo Zagreb ve Galatasaray'a ihtiyacı var. Herkesin bir şansı olduğunu bilmemiz gerekiyor. Hayalleri canlı tutmamız gerek. Şu anki büyük kulüpler, geçmişte büyük bir kulüp değildi'' ifadelerini kullandı.

Ceferin, bu tip meydan okumalara karşı tüm mücadelelerini sergileyeceklerini söylerken ''Bu meydan okumalara karşı dik duracağız. Bu krizden eskisinden olduğumuzdan daha güçlü çıkacağız. Bazıları için taraftarlar müşteriye; ligler ise ürüne dönüştü. Avrupa Süper Ligi projesiyle çok büyük bir hata yaptınız. Fikrinizi değiştirmek için hala zamanınız var. Herkes hata yapar'' dedi.

''UEFA'ya tam destek veriyoruz''

FIFA Başkanı Gianni Infantino da yaşanlarla ilgili açıklamada bulunurken, Ceferin ve UEFA'ya destek olacaklarını söyledi. Infantino yaptığı değerlendirmede ''Özel bir lig olan ve mevcut kurumlardan bir kopuş sağlayan Süper Lig’in kurulmasını şiddetle reddediyor ve UEFA’ya tam destek veriyoruz. Bazıları kendi yoluna gitmeyi tercih ederse o zaman seçimlerinin getirdiği sorumluluklarla yaşamak zorunda kalırlar. Somut olarak bir organizasyonun ya içindesinizdir ya da dışında'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum