Valbuena yükselişe geçti

Uzun süre sonra ilk onbirde görev aldığı Fenerbahçe formasıyla Galatasaray derbisini 1 gol, 1 asistle tamamlayan Mathieu Valbuena France Football Dergisi tarafından Haftanın Onbiri'ne seçildi.

Valbuena yükselişe geçti
05 Kasım 2018 - 17:34 - Güncelleme: 05 Kasım 2018 - 17:55

Aykut Kocaman ve Phillip Cocu dönemlerinde uzun süre yedek kaldığı için mutsuz olan Mathieu Valbuena Erwin Koeman'la birlikte yükselişe geçti.

Sezon başında Benfica ile oynanan Şampiyonlar Ligi öneleme maçlarının ikisinde de ilk 11'de görev yapan Valbuena daha sonra yedek soyunmaya başlamış, 1 Eylül'deki Kayserispor lig maçıyla da tekrar ilk 11'e dönmüştü.

Ancak sarı-lacivertli takımın Kayserispor'a kendi evinde 3-2 yenilmesinin ardından Fransız yıldıza bir kez daha kulübe yolu gözükmüştü.

Phillip Cocu'nun ayrılması ile teknik sorumluluğu üstlenen Erwin Koeman ise Valbuena'yı kritik Galatasaray derbisinde yine ilk 11'de sahaya sürdü.

Maçın ilk yarısında çok etkili olmayan Fransız yıldız özellikle ikinci yarıda maça damgasını vurdu. Takımının kazandığı penaltıyı düzgün bir vuruşla gole çeviren Valbuena, ikinci golde de Jailson'a güzel bir asist yaptı.

Bu performansıyla hem Yönetimi hem Erwin Koeman'ı hem de sarı-lacivertli taraftarları memnun eden Fransız oyuncu ülkesinde yayımlanan dünyaca ünlü France Football Dergisi tarafından da öne çıkartıldı.

France Football'ın Avrupa'da oynayan Fransız futbolculardan oluşturduğu 11'de orta sahanın ortasında gösterilen Mathieu Valbuena bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 8 lig maçında 1 gol, 1 asistlik performansa sahip. 

Valbuena önemli bir bölümünü sonradan oyuna girerek geçirdiği geçen sezonu ise 40 maçta 8 gol, 16 asistle tamamlamıştı.

Valbuena ile birlikte Haftanın Onbiri'ne giren diğer oyuncular şöyle:

Bernardoni (Nimes) - Schmid (Augsburg), Zouma (Everton), Zagadou (Dortmund), Tait (Angers) - Savanier (Nimes), Rongier - Mbappe (PSG), Valbuena (Fenerbahçe), Martial (M.United) - Lacazette (Arsenal)

YORUMLAR

  • 0 Yorum