Ve RVP için karar verildi

Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer edilen ancak hayal kırıklığı yaratan ve son dönemde taraftarın da tepkisini çeken Hollandalı yıldız sabırları taşırmış durumda.

Ve RVP için karar verildi
23 Ağustos 2017 - 09:45 - Güncelleme: 23 Ağustos 2017 - 11:59

Geldiği günden bu yana sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Robin van Persie için yeni sezonda da değişen bir şey yok. Teknik Direktör Aykut Kocaman, Hollandalı yıldızı kazanmak için uğraşıyor fakat deneyimli forvetin sahadaki hali tam anlamıyla içler acısı.

34 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor karşılaşmasında sahaya 11’de çıktı fakat hocası ona 45 dakika tahammül edebildi. İlk 45 dakikalık bölümde sadece 7 kez topa dokunabilen Van Persie 5 pas denemesinde bulundu.

Hollandalı'nın çektiği tek şut isabetsiz olurken, 7 ikili mücadeleyi ve 5 hava topu mücadelesini kazanamadı. Van Persie, Aykut Kocaman’ın verdiği bu son şansı da iyi kullanamadı.

Kocaman'ın tercihi Soldado

Vardar müsabakasından itibaren forvette ilk tercih Roberto Soldado olacak. Yeni transfer İspanyol futbolcu, Trabzon karşısında süre aldığı 28 dakikada Van Persie’den çok daha etkili bir futbol sergiledi.

Soldado 28 dakika da girdiği 5 ikili mücadelenin tamamını kazanırken, 18 kez topla buluştu. Soldado’nun son dakikalarda ki kafa vuruşu dışarı çıktı. İleri ki dönemlerde Van Persie'nin forma almakta zorlanacağı düşünülüyor.

Hollandalı yıldızın bu sezon hazırlık maçlarında veya resmi karşılaşmalarda golü ya da asisti bulunmuyor.

Hollandalı yıldızın 7 Eylül'de tamamlanacak olan yaz transfer döneminin sonlarına doğru Feyenoord'la anlaşacağı haberleri gelmekte. Fenerbahçe Yönetimi de Hollandalı yıldızla ilgili bu tip resmi bir teklif geldiğinde van Persie'yi kesinlikle elden çıkartmayı planlıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum