Video hakem sistemi Türkiye'de

Türkiye'deki ilk VAR testi, Medipol Başakşehir alt yapı takımları arasında oynanan maçta uygulandı. Testi Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu da izledi.

Video hakem sistemi Türkiye'de
08 Haziran 2017 - 12:20

Son 1 yıldır tüm dünyanın gündemine aldığı, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de de hararetle tartışılan Video Yardımcı Hakem sistemi sonunda Türkiye’de teste alındı.

Hakem hatalarının en aza indirilmesini amaçlayan sistemin ilk testi, bugün 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapıldı. Medipol Başakşehir Kulübü'nün alt yapı takımları arasında oynanan maçta hakemler, Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni Türkiye’deki bir müsabakada ilk kez uyguladı.

Türkiye'deki ilk VAR testini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi.

Sistemin denemelerinin devam edeceği ve bu konuda kapsamlı bir çalışma yapıldıktan sonra Süper Lig’de sezonun ikinci yarısında uygulamaya konulabileceği belirtildi.

Avrupa’da da test çalışmalarına başlanan Video Yardımcı Hakem sisteminin Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nda da uygulanacak. FIFA Başkanı Gianni Infantino, sistemin Dünya Kupası’nda gol, penaltı ve kırmızı kart gibi maçların sonuçlarını etkileyebilecek kararlarda kullanılabileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum