Cristiano Ronaldo'yu bekleyen rekorlar

Real Madrid’e katıldığı 2009 yılından beri rekor üstüne rekor kıran Cristiano Ronaldo, kulüp tarihine adını altın harflerle kazıyor.

Cristiano Ronaldo'yu bekleyen rekorlar
08 Haziran 2017 - 12:37

Real Madrid’de egale ettiği rekorlarla sürekli gündeme gelen Ronaldo’nun önünde kırması gereken birçok rekor daha var. Portekizli oyuncunun gözü en yüksekte.

Real Madrid'de, kariyerindeki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Altın Top ödülü sayılarını 4'e çıkaran Ronaldo'nun kırması gereken bazı rekorlar ise şöyle:

PELE ENGELİ

Bu sezon Real Madrid’le ligde 25, Şampiyonlar Ligi'nde 12, Dünya Kulüpler Kupası'nda 4 ve İspanya Kral Kupası'nda ise bir gol kaydederek başarılı bir sezon geçiren Cristiano Ronaldo, fileleri 406 kez havalandırdı. 32 yaşındaki Portekizli yıldızın, Brezilyalı Pele'nin rekorunu geçmesi için 237 gol daha kaydetmesi gerekiyor.

HAT-TRICK

Cristiano Ronaldo, "hat-trick" rekoru kırması için 14 maçta daha fileleri bir maçta 3'er golle havalandırması gerekiyor. Bu dalda rekor ise Real Madrid'in unutulmaz oyuncusu Ferenc Puskas'ta.

EN FAZLA GOL REKORU

Kariyerinde 855 maça çıkan, 600 golün 389'unu sağ ayakla, 107'sini sol ayakla, 103'ünü kafa vuruşuyla kaydeden Ronaldo, bir sezonda en fazla gol atan oyuncu olmak için Messi’yi geçmesi gerek.

2011-2012 sezonunda tüm kulvarlarda 73 gol atan Barcelona'nın yıldız oyuncusu Messi bu dalda rekoru elinde bulunduruyor.

EN YAŞLI GOLCÜ

Ronaldo'nun, kırmak istediği bir başka rekor ise kulüp tarihinin en yaşlı golcüsü olmak.

En yaşlı golcü rekoru ise yine Macar futbolcu Ferenc Puskas'a ait. Puskas, 1965 yılının Kasım ayında Sevilla'ya karşı 38 yıl 233 günlükken son golünü kaydetmişti.

EN HIZLI GOL

Eflatun-beyazlı ekipte, ligde 50 ve 100'üncü gollerine en erken ulaşan futbolcu olan Ronaldo, en erken golü de atmak istiyor.

Real Madrid tarihinin en erken gol kaydeden oyuncusu ise 1994 yılının Eylül ayında Sevilla karşısında 12. saniyede gol atan Şilili Ivan Zamorano.

EN ÇOK FORMA GİYEN

Rekor, İspanyol futbolcu Raul'un elinde. 741 kez Real Madrid forması giyen oyuncuyu, 725 kez formayı terleten Iker Casillas takip ediyor. Ronaldo ise Madrid ekibiyle 394 maçta eflatun-beyazlı formayı giydi.

EN YAŞLI

Real Madrid tarihinin en genç oyuncusu unvanı, Norveçli futbolcu Martin Odegaard'a, en yaşlı oyuncusu unvanı ise Macar yıldız Ferenc Puskas'a ait.

Ronaldo'nun ise takımın en yaşlı oyuncusu olması için 7 yıl daha Real Madrid formasını giymesi gerekiyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE EN ÇOK FORMA GİYEN

Bu dalda rekor 152 kez forma giyen kaleci Iker Casillas'ta bulunuyor. Ronaldo, takımıyla şu ana kadar 88 Şampiyonlar Ligi maçında görev aldı. Ronaldo’nun 64 kez daha Devler Ligi’nde boy göstermesi gerekecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum