Volkan Advocaat'ı örnek alıyor

Sarı-lacivertlilerin bir numarası Volkan Demirel, en büyük hayali olan teknik adamlık için çalışmalara başladı

Volkan Advocaat'ı örnek alıyor
15 Ekim 2016 - 09:00

Sarı-lacivertlilerin bir numarası Volkan Demirel, en büyük hayali olan teknik adamlık için çalışmalara başladı. Teknik direktörlük hedefi için kendisini motive eden 34 yaşındaki kaleci, hocası Dick Advocaat’ın 37 yıllık büyük deneyiminden faydalanıyor.

Fenerbahçe tarihinin en önemli isimleri arasında yer alan kaleci Volkan Demirel, futbolculuk sonrası dönemin hesaplarını yaptı. Teknik direktörlüğü kendine hedef olarak seçen Volkan, şimdiden hazırlıklara başladı.

Sarı-lacivertlilerde forma giydiği 14 yıllık süreçte birçok önemli teknik adamla çalışan 34 yaşındaki oyuncu, özellikle Dick Advocaat’ın tecrübelerinden faydalanmaya gayret ediyor. 69 yaşındaki hocanın önemli bir tecrübeye sahip olmasını avantaj gören Fenerbahçeli futbolcu, ondan sık sık bilgi alıyor. Tecrübeli kaleci, antrenmanlarda, maçlarda ve boş amanlarında Hollandalı  teknik adamın görüşlerinden faydalanmaya çalışıyor.

XXX

Bazı zamanlarda bir öğrenci gibi hocasının yanına giderek bilgiler alan Volkan Demirel, bütün bunları not alarak kendisine bir portföy oluşturuyor.  

Maçlarda da en geride durduğu için oyunu farklı bir gözle izlemeye başlayan başarılı futbolcu, sık sık bir hoca gibi içinden geçenleri arkadaşlarıyla paylaşıyor. Hatta 90 dakika içerisinde maça dahil olup, sık sık arkadaşlarını uyarmaya önem veriyor. Fikir alışverişi

Aynı zamanda Advocaat’ın deneyimli yardımcıları Cor Pot ve Mario Been de bu konuda Volkan’a yardımcı olmaya çalışıyor. Her iki isim de Volkan Demirel ile fikir alışverişinde bulunuyor. Advocaat, Cor Pot ve Mario Been üçlüsünün de Volkan’ın istekli tavrı ve takım üzerindeki olan hakimiyetinden memnun oldukları dile getirildi. Tecrübeli futbolcunun, tıpkı bir hoca olgunluğunda davranmaya çabaladığı, takım içerisinde bütünleyici ve birleştirici isim olduğu kaydedildi.

14 yılda 11 antrenör

Volkan Demirel’in 2002-16 yılları arasındaki Fenerbahçe kariyerinde birçok önemli hoca ile çalışması dikkat çekiyor. İlk geldiği 2002-03 sezonunda Werner Lorant, Oğuz Çetin ve Tamer Güney ile çalışan Volkan, daha sonra Avrupa çapında teknik adamlarla görev yaptı.

İşte o isimler:

Christoph Daum (2003-06), Arthur Zico (2006-08), Luis Aragones (2008-09), Aykut Kocaman (2010-13), Ersun Yanal (2013-14), İsmail Kartal (2014-15), Vitor Pereira (2015-16) ve Dick Advocaat (2016-...)   

: Milliyet