Wanamaker'da son dakika

Darüşşafaka Basketbol ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Birleşik Amerikali oyun kurucuya Fenerbahçe Doğuş'un 2+1 yıllık kontrat götürdüğü belirtiliyor.

Wanamaker'da son dakika
29 Ağustos 2017 - 12:17 - Güncelleme: 29 Ağustos 2017 - 12:32

Fenerbahçe Doğuş'un uzun süredir gündeminde olan Brad Wanamaker ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Bu sezon Eurocup'ta mücadele edecek olan Darüşşafaka Basketbol sezonu 21 Ağustos Pazartesi günü açmıştı..

Ancak Birleşik Amerikalı oyun kurucu Brad Wanamaker henüz takımla bir araya gelmedi.1.93 m boyundaki Wanamaker'ın antrenmanlara katılıp katılmayacağı belli değil.

Önümüzdeki günlerde Daçka yönetimi ile koç David Blatt bir toplantı yapacak. Bu toplantıda 28 yaşındaki ABD'li oyun kurucunun durumu da kesin bir karara bağlanacak. 

Darüşşafaka'yla anlaştı iddiası vardı

Geçtiğimiz günlerde Wanamaker'ın 1.5 milyon dolar karşılığında Darüşşafaka Basketbol ile 1 yıl daha kontrat imzalama konusunda anlaşma sağladığı haberlere gelmişti.

28 yaşındaki ABD'li yıldızın menajeri ise kulüplerle görüşmeleri sürdürüyor. Fenerbahçe Doğuş koçu Zeljko Obradovic'in de kadrosuna katmak istediği Brad Wanamaker'ın sarı lacivertli kulübe gitme ihtimali de bir hayli fazla gözüküyordu.

Wanamaker 1 yıl, Fenerbahçe 2+1 istiyor

Wanamaker ile Fenerbahçe Doğuş arasında sözleşme süresiyle ile ilgili konular aşılmak üzere.

Milliyet Gazetesi'nden Ümit Avcı'nın haberine göre; Fenerbahçe Doğuş Amerikalı oyun kurucuya 2+1 yıllık sözleşme öneriyor. Wanamaker ise gelecek sezon NBA'i deneme düşüncesiyle 1 yıllık kontrat da ısrar etti.

Ayrıca haberde Wanamaker'ın Obradovic'le takımdaki rolü hakkında da konuşmak istediği belirtiliyordu.

Fenerbahçe ikna etti

Fenerbahçe Doğuş'un Wanamaker'e, "2 yıl ve üzeri kontratı kabul edersen alalım. Yoksa bu kadro bize yeterli" şeklinde görüş bildirdikleri, Wanamaker'ın da bunun üzerine teklifi kabul ettiği belirtiliyor. 28 yaşındaki oyun kurucunun Fenerbahçe Doğuş'a birkaç gün içinde imza atması bekleniyor.

Başkan açıklamıştı

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde NTVSpor'da Yüzde Yüz futbol programına katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Brad Wanamaker'la ilgilendiklerini ve oyuncunun kararını beklediklerini açıklamıştı.

Brad Wanamaker geçtiğimiz sezon Darüşşafaka formasıyla Euroleague'te 34 maça çıkmış ve 16.7 sayı, 4.6 asist, 3.1 ribaunt istatistiklerine ulaşmıştı.

Kadrosunu Nicolo Melli, Marko Guduric, Sinan Güler ve Jason Thomson ile güçlendiren Fenerbahçe Doğuş THY Euroleague'de sezonun ilk maçını 12 Ekim'de deplasmanda Unicaja Malaga ile yapacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum