Wembley'de erken final İngiltere'nin

EURO 2020 son 16 turunun en çok merak edilen eşleşmelerinin başında gelen maçta İngiltere, Almanya'yı Wembley'de 2-0 mağlup edip yarı finale adını yazdırdı.

Wembley'de erken final İngiltere'nin
29 Haziran 2021 - 20:50 - Güncelleme: 29 Haziran 2021 - 20:55
EURO 2020'de son 16 turu eşleşmesinde İngiltere ve Almanya, Wembley'de kozlarını paylaştı. Tarihi maçlara ev sahipliği yapan Wembley, yine unutulmaz bir maç yaşarken İngiltere, ezeli rakibi Almanya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

İki teknik direktör de maça dengeli 11'ler ile başlarken ilk yarıda düşük bir tempo vardı. İngiltere, Kane ile Almanya ise Werner ile girdiği pozisyonlarda istediğini yapamazken ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Raheem Sterling yine sahnede!

İkinci yarıda da benzer bir tablo yaşanırken 75. dakikada sahneye Raheem Sterling çıktı. Sterling, Luke Shaw'ın asistinde topu ağlarla buluştururken takımını öne geçiren futbolcu oldu.

Harry Kane açılışı yaptı

85. dakikada ise turnuvanın tartışılan isimlerinden Harry Kane, oyuna sonradan giren Jack Grealish'in asistine uçarak kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkarttı.

İngiltere'de 68. dakikada oyuna giren Grealish, ilk golde asistin asitini yaparken ikinci golde Kane'e asisti yapan futbolcu oldu ve oyuna girdikten sonra maçın gidişatını değiştirdi.

İngiltere, böylece turnuvada ilk kez bir maçta 1'den fazla gol atmış oldu. İngiltere'nin EURO 2020'de attığı 4 golün 3'ü de Raheem Sterling'den geldi. 

Wembley'de tarihi zafer

Bu galibiyetle birlikte İngiltere, 1975'ten sonra ilk kez Almanya'yı Wembley'de mağlup etmeyi başardı.

Çeyrek finale adını yazdıran İngiltere, İsveç - Ukrayna maçının galibi ile karşılaşacak. İngiltere, bu turu da geçerse yarı finalde Danimarka - Çekya maçının galibi ile eşleşecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum