Yanal: Fenerbahçe'nin yememesi gereken bir goldü

Ersun yanal, "Ama her şeye rağmen son dakikada yediğimiz golün Fenerbahçe’nin yememesi gereken bir goldü. Her iki gol için de aynı şeyleri söylemek lazım." diye konuştu.

Yanal: Fenerbahçe'nin yememesi gereken bir goldü
17 Aralık 2018 - 23:48 - Güncelleme: 18 Aralık 2018 - 23:11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2-2 biten BB Erzurumspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Yanal, “Öncelikle bir taraftarımız tribünde bir kaza geçirdi. Ona acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dediğiniz gibi güzel bir başlangıç, iyi bir oyun, kazanma arzusunun ortaya konduğu bir mücadele ve sonunda da 2 güzel gol, hazırlanış olarak da 2 güzel gol. Tabii yaklaşık 40 dakikalık olağanüstü bir oyun ve 70’e 30 bitti. Birçok gol pozisyonuyla sonuçlanan ama topun çizgiyi geçmediği bir oyun. Futbolun sürekliliği ve devamlılığı sonucu belirleyecek en önemli faktörlerden bir tanesi ama ikinci yarıdaki, daha doğrusu ilk yarının sonlarına doğru düşen bir tempo var.  Bu sonucu hazırlayacak takımın yaratıcı oyuncularının performansı yavaş yavaş düşmeye başladı. Hem sakatlıkları hem de oyun ritimleri düşük olan bu oyuncularımızın yorulması, oyunu bence etkilediğini düşünüyorum. Ama her şeye rağmen son dakikada yediğimiz golün Fenerbahçe’nin yememesi gereken bir goldü. Her iki gol için de aynı şeyleri söylemek lazım. Hem ikinci yarının başlangıcında yediğimiz hem sonunda, bunlar Fenerbahçe’nin hedefleri açısından ki Fenerbahçe’nin hedefi, hedeflediklerinden daha büyüktür, camianın hedefi daha büyüktür. Biz, bunları en kısa süre içerisinde düzelteceğiz demekle hiçbir bahanenin arkasına sığınmayıp artık bunları düzeltecek olanlar olarak hep beraber çalışarak bunun sonucunu lehimize çevirecek bir sürecin içerisine girdiğimizi düşünüyorum. En azından yaşadığımız ve yaşattığımız coşku, bugün çok güzeldi. Yaşanan coşkunun ve yaşatılan coşkunun devamı sonuçlarla doğru orantılı bir şekilde gelecektir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Takımın kazanma arzusunun istikrara kavuşması gerektiğine de vurgu yapan tecrübeli teknik adam,  “Öncelikle bu oyuncuların sağlıklı bir şekilde bize dönüp, bizimle beraber bu hazırlık dönemini iyi geçirmeleri gerekiyor. Fenerbahçe, bugün gündemde olan kadrosunu her zaman güçlendirebilecek güce sahiptir. Bu da önümüzdeki günlerde konuşulup bir sürece bağlanacaktır ama şu anda yapmamız gereken şey takımımızın bu kazanma arzusunun süresini uzatmak ve sonucu almaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Yanal, "Oynayacağımız oyunun temposuna kavuşmak, oyunu kazanmak ve onu iyi oynamaya çalışmak bizim hedefimiz olmalı. Biz bir oyun oynayacağız, oynayacağımız oyun tempolu ve hücum oyunu olacak. Bunun temposunu kazanmak için çalışıp bu tempoyu yakalayacak bir takım olarak tekrar döneceğiz.” yorumunda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum