Yaşlanmayan yıldız Pierre Webo

Geçtiğimiz sezon Osmanlıspor formasıyla başarılı bir performans sergileyen Pierre Webo, ilerleyen yaşına rağmen istatistiklerde birçok önemli ismin önünde yer alıyor.

Yaşlanmayan yıldız Pierre Webo
20 Haziran 2017 - 10:48

Spor Toto Süper Ligi 38 puanla 13. sırada tamamlayan Pierre Webo, 35 yaşına gelmiş olmasına karşın ligin en golcü 10 forvet oyuncusu arasında yer alıyor. Ayrıca hücum oyuncuları arasında yapılan kıyaslamalarda da istatistikleriyle ön plana çıkıyor. 

16 GOLE KATKI YAPTI

Futstats'tan Çetin Kuzu'nun analizlerine göre forvet oyuncuları arasında en golcü 10 isimden biri olmayı başardı. 29 maça çıkan Kamerunlu yıldız, 9 kez fileleri havalandırdı ve 7 de asist yaptı. 

EN ÇOK SERVİS YAPAN FORVET

Gollerinin yanı sıra arkadaşlarına yaptığı servislerle de ön plana çıkan Pierre Webo, bu sezon 7 asist yaparak forvet oyuncuları arasında en çok servis yapan isim oldu. 35 yaşındaki oyuncuyu, 5'er asistle vatandaşı Samuel Eto'o'nun yanı sıra Dame N'Doye, Magaye Gueye ve Adem Büyük takip ediyor. 

KİLİT PASLARDA DA ÖN PLANDA

Hücum bölgesinde kattığı zenginlikle Osmanlıspor'a büyük fayda sağlayan Webo, en çok kilit pas veren forvetler listesinde 39 kez ile lider olan Vagner Love'ın ardından 36 pas ile ikinci sırada yer alıyor. 

HAVA KUVVETLERİ

Ayrıca Süper Lig'de en çok hava topu kazanan forvetler arasında da yer alan Pierre Webo; Vedat Muriqi (3.7), Eren Derdiyon (3.6), Mehmet Batdal (3.2), Dimitar Rangelov (2.9), Kubilay Kanatsızkuş (2.7), Sokol Cikalleshi (2.5)'nin ardından N'doye ve Leonard Kweuke ile 2.2 ortalamasıyla yer alıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum