AHMET ERCANLAR

AHMET ERCANLAR


Emre Belözoğlu keşke alınsa...

22 Aralık 2016 - 14:33

Antalyaspor'a yenilen Fenerbahçe Gençlerbirliği'ni yendi ama oynanan futbol gelecek adına çok da umut vermedi. Fenerbahçe'deki düşüşün nedenleri nedir?

Bence bazı oyuncular Fenerbahçe’de oynadıklarının farkında değiller. Yeterli derecede çalışmıyorlar. Bu negatifliği pozitiflikle açıklamaya çalışayım. Örneğin Sow, Dubai’den geldiğinde fizik anlamında yerlerde sürünüyordu. Oysa Gençlerbirliği maçında takımın en diri ve en güçlü adamıydı. Demek ki iyi çalışıyor. Ayrıca orta alanda yaratıcı denilen tarzda bir oyuncu olmaması Advocaat’ın oynatmak istediği futbolu bozuyor.

Emenike ve v.d.Wiel kadro dışı bırakılıp devre arasında gönderilme kararını nasıl yorumluyorsun..

Böyle bir neşter vurulması gerekiyordu. Geçmişte teknik adamların yetetli güce sahip olmaması nedeniyle Fenerbahçe bu tarz kararları alamamıştı. Futbolcuya dayalı düzen her zaman kaybeder. Bu karar Advocaat’ı çok daha güçlendirdi. Takımın gerçek hakiminin kim olduğunu gösterdi.

 Volkan Demirel takım kaptanı ve en eski isim olarak büyük bir çıkış içinde.. (Ligdeki maça etki eden kaleci sıralaman değişti mi.. )1+1 yıllık yeni bir kontrat önerildiği haberleri geliyor.. Volkan varken Fenerbahçe'nin başka bir kaleciye ihtiyacı var mı.. 

Benim gözümde Volkan Demirel bu ülkenin her zaman bir numarası. Sezon başında geçirdiği ameliyat nedeniyle geç forma girdi. İnsanlar onu eleştirirken bunu unuttu. Kontrat önerildiği haberi doğru değil. Bunu bizzat kendisinden sordum. Volkan varken başka bir kaleciye ihtiyaç var evet...Volkan ile rekabet edecek bir kaleci olsa mükemmel olur. Bu Volkan’ı da daha yukarılara çeker. Türkiye’de Volkan ile rekabet edebilecek 2 kaleci var. Biri Volkan Babacan diğeri Bursaspor’un genç kalecisi Harun...

Fenerbahçe'nin ara transferde nasıl bir yol haritası izlemesi gerek.. Kimleri görmek istersin.. Emre Belözoğlu için düşüncelerin.. 

Olmazsa olmaz oyunu kurabilecek bir orta saha. Çok iyi bir oyuncu alınması gerek. Takımın çehresini ciddi anlamda değiştirir bu. Sosa olur, Ben Arfa olur, herşeyden önce Fenerbahçe orta alan oyunculardan skor ve asist desteği alamıyor. Bu da kapanan takımlara karşı Fenerbahçe’yi tıkıyor. Bu nedenle iyi bir orta saha şart. Bir sol açık bir de kanat oyuncusu alınabilir.

Emre Belözoğlu ise keşke geri dönse ama böyle bir girişim var mı şu an için bilmiyorum. Türki futbolunun en önemli figürüdür.

Volkan Şen'in bu sezon Fenerbahçe formasıyla golü yok.. Onda aşırı ısrar etmek takımlın hücum gücünü nasıl etkiliyor.. Yoksa oynadığı oyun yeterli mi.. 

Volkan Şen sezon başından beri çok kötü. Bence bu durumdan kurtulmak istedikçe daha da kötüye gitti. Sahada bunalıma girmiş gibi oynuyor. Normalde yapabildiği hiç bir şeyi yapamıyor. Bu olmaz. Daha profesyonel olmalı. Geçmiş haftalarda yaptığı hatalarla yaşamamalı. Onun bu düşük formu nedeniyle Fenerbahçe kanat oyuncusu da aramaya başladı. Volkan’ın yanlış tercihleri Fenerbahçe’ye puan kayıpları olarak geri döndü. Oynadığı oyun şu an değil Fenerbahçe için bir alt lig için bile yeterli değil.

Terör olayları nedeniyle Fenerbahçe taraftar gruplarının TFF protesto yürüyüşü iptal edildi.. Fenerbahçe taraftarının bu tepkisini nasıl karşılıyorsun.. Hakemler, MHK ya da TFF'de Fenerbahçe'ye karşı bir önyargı var mı.. 

Maalesef terör olayları ülkemizi her anlamda kötü etkiliyor. Futbolda kavga olmasın istiyoruz ama hakemler de sanki her şeydeki karışıklık yetmezmiş gibi futbolu da karıştırmak için çabalıyor sanki. Her yerden Fetö’cü çıktı futboldan çıkmadı. TFF içinde sanki bir oluşum var ve bu oluşum Fenerbahçe’nin başarılı olmasını istemiyor. Bu da insanların adalet duygusunu sarsıyor. Ama açıkçası bu durumun Demirören’in bilgisinde olduğunu düşünmüyorum. Ben daha aşağılarda başka oluşumlar ve sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

Salih Uçan.. Neden hala uçamıyor.. 

Çünkü doğru zamanda doğru antrenörlerle olamadı. Aykut Kocaman döneminde çok iyi durumdaydı. Çok katkı verdi. Ersun Yanal, Salih’i hiç sevmedi ve şans vermek istemedi. Eğer Ersun Yanal’ın gideceğini bilse Salih takımda kalır ve İsmail Kartal ile birlikte yeniden çıkışa geçebilirdi. Roma’da ise mevkisinde çok önemli yıldızlar vardı. Pjanic ve Naingolan gibi süper yıldız düzeyindeki oyuncular ile rekabet etmesi gerekti ve yeterli şansı bulamadı. Doğru antrenör ve takım ile buluşursa yeniden uçabilir.

Dick Advocaat'ın 4 aylık karnesini nasıl görüyorsun.. 

Başarılı buluyorum. Enkaz halindeki bir takımı aldı ve iyi bir takım haline getirdi. Düşüşler yaşansa da Fenerbahçe’nin beklenenin üzerinde bir performans sergilediğini düşünüyorum. Sezona öyle kötü başlanmıştı ki 15. Haftaya geldik ve hala o ilk 3 haftadaki puan kayıpları kadar fark var rakiplerle...Yani 3. Haftadan sonra lider Başakşehir ile aynı performans gösterilmiş hatta 1 puan fazla alınmış.

Trabzonspor deplasmanı çok kritik hale geldi.. Başakşehir lig sonuncusu Kayserispor ile oynuyor.. Beşiktaş ve Galatasaray ise kendi sahasında.. Fenerbahçe puan kaybı yaşarsa yarıştan kopar mı..

Ben bu takımın ilk devreyi 33 puanla kapatıp 17’de 16 yaptığını gördüm. 1-2 takviye ve iyi bir devre arası çalışması ile Fenerbahçe ikinci devrede puan farkı kaç olursa olsun şampiyon olabilir. Yeter ki oyuncular sorumluluklarının bilincinde olup Fenerbahçe’de oynadıklarını unutmasınlar.

22 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum