CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN


Bruma'dan altın vuruş

29 Ekim 2016 - 11:56

Galatasaray Adana'dan istediğini alarak dönüyor. Ancak üç puanı nasıl aldı derseniz, çok kolay olmadı demek yanlış olmaz.

Galatasaray maça çok iyi başladı ama bu çok uzun sürmedi. Etkili iki hücum sonrası tablo değişti. İlk devre hatta maçın son yarım saatine kadar Galatasaray bol bol topla oynadı sadece.

Geçen hafta evinde kaybettiği maçta Trabzonspor da topu Galatasaray 'a vermişti, Adanaspor da öyle yaptı. Galatasaray'ı 18'ine sokmadan bol pas yaptırdı. Galatasaray çok farklı topla oynama oranı ile çok pas yaptı ama maçın ilk dakikaları dışında başka pozisyon üretemedi.

Sarı-kırmızılı takım iyi pas yapıyordu. Ancak kalabalık rakip defans bloğuna kadar geliyor, çarpıyor, topu kaptırınca Adana çok hızlı ve etkili çıkıyor, Galatasaray'dan daha fazla tehlike yaratıyordu. Sarı kırmızıların şansı Adanasporlu oyuncuların son topları kötü kullanmaları oldu. Galatasaray özellikle ilk yarıda kötü oynadı.

Galatasaray'ın en önemli iki silahı sahada hiç gözükmedi. Eren ve Podolski topla buluşamadı, çok statik oynadılar. Sahada kalmalarının nedeni her an gol yapma beklentisiydi, yoksa ilk yarı sonu sahada kalmamaları gerekirdi. 

Bruma bile çok etkisizdi, çok top kaybetti. Bruma rakipler yorulunca daha etkili oluyor. Trabzon maçında da böyleydi ancak bir farkla; harika bir şut, harika bir gol.

Maçı kazandıran isim oldu Portekizli oyuncu.. Maçın en önemli aktörü yaptı onu..

İlk yarı sonu istatistik diyor ki Selçuk ve Tolga Adana'dan daha çok isabetli pas yaptı? Paslar nereye geriye, yana. Etkili bir pas bile yok. İlk yarının en etkili pasları Sabri'den. İki tane çok tehlikeli ortası var.

Sabri ilk yarıda Yasin'le beraber takımın en iyilerinden, ikinci yarıda 74'de çok başarılı iyi bir kademesi var.

Değişikliklere gelince ilk iki değişiklikçok anlamlı değildi. Rakip yorulmaya Galatasaray iyi oynamaya  başlamıştı zaten. Yine de kart gören, haftaya oynayamayacak olan Tolga'nın çıkması doğal. Haftaya De Jong oynayacak, alışsın biraz diye bir değişiklikten başka anlamı yoktu bu değişimin.

Yasin çıktığı anda sahanın en canlılardandı. Sinan girdikten sonra bir iki pozisyon dışında çok fark yaratamadı.

Trabzon maçında hiç olmayan, kupada  çok iyi olan Podoski bu maçta çıkmayı ilk hak edendi, Josue değişikliği bu anlamda biraz geç bile oldu denilebilir.

Maçın 5 önemli kritik anı var.

İlk yarıda Carole'un Edgar'a, ikinci yarıda Viera'nın Yasin'e, Sabri'nin Adanalı bir oyuncuya müdahaleler çok kritikti. Yine, Semih'in 90+3'te Magane'ye ve 51'de Muslera'nın Tevfik'in harika vuruşundaki kurtarışı Adana'nın gol bulmasını engelleyen hayati müdahalelerdi.

Sonuç olarak Galatasaray sadece 60 ile golü attığı 70.dakikalar arasında çok etkili oynadı. Gol "geliyorum" demişti adeta. Bruma mükemmel vurdu. Bunun dışında bireysel az sayıda girişim vardı, bundan başka kazanacak kadar iyi işler yapmadı.

Adanaspor'un dün akşam puan alamamasının ilk sorunu  son pasları iyi kullanamasıydı. Ayrıca ikinci yarıda çok  yoruldu, son yarım saat Galatasaray'ı zorlayacak gücü kalmadı.

29 Ekim 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum