OĞUZ ÇETİN

OĞUZ ÇETİN


Oğuzhan'ı Fenerbahçe'de görmek isterdim

06 Aralık 2016 - 13:49

Fenerbahçe Beşiktaş karşısında 2 kritik puan kaybetti ve zirveye yaklaşma şansını kullanamadı. Beraberliğin ve pozisyonsuzluğun nedeni neydi?

Her iki teknik adamın maç stratejisi bunun temel sebebiydi ve bende olduğu gibi tüm spor kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Her ikisi de bu önemli maçı kaybetmemek üzerine oyun planlarını yapmış, riskleri minumumda tutarak, oyunu gol yememek üzere kurgulamışlar.

Bu kısır futbola sebep olan iki teknik adamdan, Senol Güneş'e bir nebze hak verilebilir!

4 puan önde ve deplasmanda oynuyor. Aynı zamanda rakibi Fenerbahçe istim üzerinde ve son maçlarını sürekli kazanıyordu.

Ancak Dick Advocaat'ın bu derece endişeli olması, ilk 11'i sahada doğru düzende bile oynatabilecek cesaretten uzak olması, oyunun ilerleyen dakikalarındaki oyuncu değişiklikleri, Fenerbahçe taraftarlarının büyük desteğini bile gözardi etmesi, onun da sahaya kaybetmemek için çıktığının en büyük göstergesi idi.

Advocaat'ın onbiri ve hamleleri yeterli değil miydi?

Dick Advocaat, kaleci Volkan, savunmada Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, merkez ortasaha Mehmet Topal, de Souza ile oynama davamlılığı içinde olan 7 oyuncuyu başarılı bir şekilde oluşturdu.

Esas olan hücuma yönelik oynayacak olan 4 oyuncunun doğru belirlenmesi ve onların kalitelerinden, becerilerinden maksimum faydalanarak hem etkili futbol oynamak hemde her maçı kazanabilecek pozisyon zenginliği yaratmak ve goller atmak.

Ancak kaybetmeme adına önemli endişeler yasayan Advocaat ortasaha direncini yüksek tutmak amacıyla Alper'i, Mehmet Topal ve Souza'nın önunde oynattı. Aslında oyunun hücum yönünde çok becerili olan Aatif'in kesinlikle merkezde oynatılması gerekirdi.

Oyun becerisi yüksek, dar alanlarda dribling yapabilen, pas oyununun içinde Van Persie'yle , Sow'la çok uyumlu olabilecek, onların gol noktalarındaki etkinliklerine anlam kazandirabilecek ve özellikle de 2. bölgeden gol noktalarına girip gol atabilecek bir oyuncuyu sol kanatla sınırladı ve 45'te de oyundan aldı!

Aynı şekilde tüm maçı aynı strateji ile aynı orta saha oyuncularıyla oynamayı tercih edince, Sow'la birlikte, sonradan oyuna giren Volkan Şen de, Lens de, Van Persie ile birlikte bir farkındalık yaratamadılar.

Kısacası, Dick Advoacat bu maçı kaybetme korkusu ile 1 puan alarak kendi adına belki mutlu oldu ancak Fenerbahce zirveye yaklaşma adına çok değerli iki puanı kaybetmiş oldu.

Beşiktaş'ın son derece kontrollü ve savunmaya dayalı oyununda Başakşehir'in Antalyaspor beraberliğinin etkisi olmuş mudur?

Başakşehir maçının sonucunun Beşiktaş'ın oyununda çok etkili olduğunu sanmıyorum.

Şenol Hoca, "Fenerbahçe'ye yenilirsek bunun Dinamo Kiev maçına da olumsuz yansımaları olur" düşüncesiyle, ilk defa kendi futbol felsefesine uymayan bir strateji ile sahaya çıkmasından kaynaklandı. Beşiktaş uzun süre sonra tamamen kaybetmemek uzerine bir futbol oynadı.

Hakemin etkisi neydi?

Hatalı kararlar vardı.. Ama iki teknik adamın oynattığı bu savunma futbolunu görünce, hakemi konuşmanın abesle iştigal olduğunu düşünüyorum…

Fenerbahçe taraftarının Gökhan Gönül'e yönelik eylemleri ve Şenol Güneş'in bu konudaki açıklamaları için ne düşünüyorsunuz?

Gökhan Gönül, Fenerbahçe camiasına 9 yıl boyunca üst düzey hizmet etmiş, herkesin beğenisini kazanmış ve sevilmiş önemli bir değerimizdir. Ona karşı yapılanların üzücü olduğunu söyleyebilirim.

Ancak bu konunun maçtan sonra Şenol Güneş tarafından amaçlı bir şekilde tekrar gündeme getirilmiş olmasına son derece karşıyım.

Beşiktaş kadrosu içinde Fenerbahçe'de görmek istediğiniz bir isim var mı?

Hem oyuncu karakteri hem de futbolculuk özellikleri açısından Oğuzhan'ın, Fenerbahçe'ye çok katkı sağlayabileceğini söyleyebilirim..

Oğuzhan Fenerbahçe'de olsaydı takımın oyun kurma becerisi ve hücumdaki etkinliği çok daha yüksek düzeyde olurdu.

6 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum