SERKAN AKOĞLU

SERKAN AKOĞLU


Barcelona Inter'i Suarez'le geçti

03 Ekim 2019 - 15:25

Şampiyonlar Ligi F Grubu 2.hafta mücadelesinde Barcelona evinde Inter’i ağırladı. İlk hafta evinde sürpriz biçimde grubun zayıf takımı Slavia Prag ile berabere kalan Inter ve Dortmund deplasmanında golsüz eşitlikle dönen Barcelona’yı bir araya getiren bu mücaledeleyi ev sahibi ekip 2-1’lik üstünlükle tamamladı.

Oyuna hızlı başlayan Inter 2. dakikada 10 numarası Lautaro Martinez’in golüyle Camp Nou’da 1-0 öne geçti. Conte’nin oyunu geriden kurma isteği kusursuz işledi ve oyun hakimiyetini kurmakta zorlanan Barcelona kalesinde tehlikeli ataklar görmeye devam etti ve Candreva’nın sağ çarprazdan getirdiği toplar tehlikeli olmaya devam etti hatta bir pozisyon da ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Barcelona oyunda istediklerini yapamadığı için zaman zaman  sert oynamaya başladı. Pique ve Griezmann sarı kart gördü. 37.dakikada Alexis Sanchez’in kafa vuruşunu harika çıkaran Ter Stegen kalesinde devleşti. İlk yarının sonlarında iki takımında tehlikeli atakları sonuç getirmedi ve ilk yarı Inter’in 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarının başında Barcelona oyuna önde presle başladı ve oyun üstünlüğünüde ele alarak başladı. Valverde, S. Busquets’i çıkarıp yerine A.Vidal’ı oyuna aldı ve oyuna daha da enerji katmak istedi ve bunda başarılı oldu.

58.dakikada Vidal’in adrese teslim pasını gelişine çok iyi vuran Luis Suarez skoru eşitledi ve Camp Nou tribünlerini ayağa kaldırdı. Golden hemen sonra Messi’nin pasında Griezmann ceza sahasının solundan vurduğu şut yan ağlarda kaldı.

66.dakikada Griezmann oyundan çıkarken yerini Dembele’ye bıraktı ve oyuna hızlı giren Dembele bir pozisyondan yararlanamadı. Dakikalar 77’yi gösterirken taç atışını hızlı biçimde kullanan Inter net bir pozisyondan yararlanamadı.

Daha sonrasında oyuna ağırlığını koyan Messi harika çalımlarla getirdiği topu Suarez’in önüne yuvarladı ve karşı karşıya kalan Suarez 84.dakikada kendisinin ve takımının 2.golünü kaydetti ve maç bu sonuçla sona erdi.

Bu sonuçla puanını 4’e yükselten Barcelona, bir sonraki mücadelesinde deplasmanda Slavia Prag ile ve 1 puanda kalan Inter ise evinde Borussia Dortmund’u ağırlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum