SERKAN AKOĞLU

SERKAN AKOĞLU


Madrid derbisinde de golsüzlük var

29 Eylül 2019 - 00:47

La Liga’nın 7. haftasında Atletico Madrid ile Real Madrid derbi maçında karşı karşıya geldi. Mücadeleden gol sesi çıkmadı ve iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı. Bu sonuçla Real Madrid 15 ve takipçisi Atletico Madrid 14 puana ulaştı.

Wanda Metropolitano’da sonucu merakla beklenen karşılaşmada futbolseverler aradığı çoşkulu futbolu bulamadı. İki ekibin son karşılaşmasına bakacak olursak hazırlık turnuvası da olsa 7-3’lük Atletico Madrid’in zaferi bu maçı şüphesiz daha önemli hale getirdi ancak iki ekipte kazanmaktan daha çok kaybetmemeyi tercih ettikleri futbol düzeniyle sahadalardı bu yüzden de beraberlik oyuna baktığımızda adil bir sonuç olarak gözümüze çarpıyor. İki takımında maç boyunca buldukları toplam şut sayısının 3 olması bunu kanıtlar nitelikte. Ayrıca attıkları şutların hiç birinde isabet bulamadıklarından kalecilere pek bir iş düşmedi ancak dakikalar 74’ü gösterdiğinde Benzema’nın kafa vuruşunu köşeden iyi çıkaran Oblak’ın da hakkını teslim etmemiz gerekiyor.

Simeone'nin hamleleri

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, 0-0 sona eren ilk yarı sonrasında ilk değişikliğini ikinci yarının başında yaptı.

Vitolo’yu oyundan alan Arjantinli hoca Correa’yı oyuna aldı. Daha sonra dakikalar 60’ı gösterirken Lodi’yi oyunda alan Simeone, Fransız yıldızı Lemar’ı oyuna aldı. Real Madrid karşısında beklentilerin uzağında kalan 126 Milyon Euro bonservisle transfer edilen Joao Felix’te yerini 70. Dakikada Llorente’ye bıraktı ancak gol için yeterli olmadı.

Zidane'ın hamleleri

Kadro düzeninde ısrar eden ve çok değişiklik yapmaktan hoşlanmayan Fransız hoca da bu oyun içinde farklı oyunlar bulmaya çalıştı. Ancak çok başarılı olduğu söylenemez. Modric’i kenarda bekleten Zidane, 68.dakikada Valverde’yi oyundan alarak orta sahayı Modric’e emanet etti.

Daha sonra Chelsea’dan 100 Milyon Euro’ya transfer olan Eden Hazard’ı yanına alan hoca Rodriguez’i oyuna aldı. 60 Milyon Euro’ya transfer edilen Sırp golcü Jovic’i de son dakikalarda oyuna alsa da skoru değiştirmede başarılı olamadı.

LA LİGA’DA SON 19 MAÇTA SADECE 1 GALİBİYET

La Liga’da Real Madrid’i ağırladığı son 19 maçta sadece 1 galibiyet alan Atletico Madrid son galibiyetini Şubat 2015’te 4-0’lık skorla elde etmişti. 5 beraberlik 12 mağlubiyetiyle kötü gidişe dur diyemeyen Atletico Madrid galibiyet hasretini 4 seneye çıkardı.

ATLETİCO MADRİD’İN EN ÇOK MAĞLUP OLDUĞU EKİP REAL MADRİD

Real Madrid’e La Liga’da 87 kez mağlup olan Atletico Madrid’in lig tarihinde daha fazla mağlup olduğu başka rakip yok.

YORUMLAR

  • 0 Yorum