Yıllar değişiyor ama şampiyon değişmiyor!

Bundesliga'da Bayern Münih, kimseyi şaşırtmadı ve yine şampiyon oldu. Alman devi, Werder Bremen'i deplasmanda 1-0 mağlup ederek üst üste 8. şampiyonluğunu ilan etti.

Yıllar değişiyor ama şampiyon değişmiyor!
16 Haziran 2020 - 22:27

Pandemi sonrası tüm maçlarını kazanarak gövde gösterisi yapan Bayern Münih, Almanya'da bir kez daha şampiyon oldu. Bayern, ligin bitmesine 2 hafta kalan Werder Bremen'i deplasmanda 1-0 mağlup etti ve Bundesliga'da üst üste 8. kez şampiyonluk sevincini yaşadı.

Bayern, böylece 2013'te başlattığı şampiyonluk serisini 2020'de de devam ettirmiş oldu. Alman devi toplamda ise 29. Bundesliga şampiyonluğunu aldı. Almanya'da diğer bütün takımların toplamının 28 şampiyonluğu bulunuyor. Bayern Münih, böylece Almanya'da hükümdarlığını bir kez daha herkese kanıtlamış oldu.

TEK BAŞINA 9 ŞAMPİYONLUKLARI VAR

Öte yandan Bayern'de Thomas Müller ve David Alaba, 9. Bundesliga şampiyonluğunu kazandı. Böylece iki oyuncu, Franck Ribery'nin rekoruna ortak oldu. Bu da demek oluyor ki Müller ve Alaba'nın Bayern dışındaki Bundesliga takımlarından daha çok şampiyonlukları bulunuyor...

''HARİKA BİR İŞ BAŞARDIK''

Bayern Münih, seyircisiz bir şekilde şampiyonluk kutlamalarını 'tek başına' yaparken enteresan görüntüler ortaya çıktı. Maç sonunda başkan Karl-Heinz Rummenigge, ''Takım harika bir iş ortaya çıkarttı. Flick ve oyuncular inanılmaz işler yaptı. Hepsini tebrik ediyorum, çok mutluyuz.'' açıklamalarında bulundu. Başkanın da dediği gibi Bayern inanılmaz işler yapıyor. Sadece bu yıl değil, son 8 senedir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum