Zadar'da Blatt Obra'yı mağlup etti

Zadar Doğuş Basketbol Turnuvası final maçında Fenerbahçe'yi yenen Darüşşafaka Doğuş şampiyon oldu

Zadar'da Blatt Obra'yı mağlup etti
25 Eylül 2016 - 09:00

Zadar Doğuş Basketbol Turnuvası final maçında Fenerbahçe'yi yenen Darüşşafaka Doğuş şampiyon oldu. 75-65

Fenerbahçe’de, sakatlıkları bulunan Pero Antic, Nikola Kalinic ve Barış Hersek maç kadrosunda yer almadı. 

Mücadeleye Darüşşafaka Doğuş iyi girdi ve 0-5 öne geçti. Fenerbahçe'nin ilk sayıları Luigi Datome ile gelirken, ilk dört dakikayı Darüşşafaka 2-7 üstün geçti. Ali Muhammed ile skor üreten Fenerbahçe, farkın açılmasına izin vermedi. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk çeyreğin kalan bölümünde, periyodun bitimine 1 dakika kala A.Muhammed’in üç sayılık isabetiyle ilk kez öne geçti (14-13). Birinci çeyrek, Wanamaker’in son saniye üçlüğüyle 14-16 Darüşşafaka Doğuş lehine noktalandı.

İkinci çeyrekte 0-5’lik seri yakalayan Darüşşafaka'ya Jan Vesely ile cevap veren Fenerbahçe, dört dakika sonunda 18-25 geriye düştü. Darüşşafaka Doğuş, beş dakikanın sonunda 18-30 ile farkı çift haneli sayılara taşıdı. Datome’nin dış atışları ve faul çizgisinden bulduğu skorlarla maça tutunan sarı lacivertliler, soyunma odasına 30-40 geride gitti.

Fenerbahçe, ikinci yarıya A.Muhammed, Bogdanovic, Nunnally, Datome ve Udoh beşiyle başladı. İlk isabeti Nunnally’nin üçlüğüyle bulan sarı-lacivertli ekip, iyi savunmasının karşılığını bu kez de Datome’nin üçlüğüyle aldı ve rakibini molaya götürdü (36-40). 

Moladan iyi dönen Darüşşafaka, farkı tekrar 8 sayıya yükseltti. Moerman-Furkan ikilisiyle çember altında üstünlük kuran rakibimiz, ribaundları da kontrol edince, son 4 dakikaya 38-46 üstün girdi. Kalan sürede Wanamaker ile etkili olan rakibimiz, Fenerbahçe’nin tekrar top kaybı sorunu yaşamasıyla son çeyreğe 47-56 öne girdi.

Son çeyreğe de top kayıplarıyla giren Fenerbahçe, rakibinin 2-8’lik serisine engel olamadı ve fark 49-64 ile 15’e yükseldi. Kalan sürede dış atışlarda isabet bulan ve özellikle hücum ribaundlarıyla etkili olan Darüşşafaka, maçtan 65-75 galip ayrıldı.

 

Çeyrek Skorları:

1. Çeyrek: 16-14 (Darüşşafaka Doğuş)

2. Çeyrek: 24-16 (Darüşşafaka Doğuş)

3. Çeyrek: 17-16 (Fenerbahçe) 

4. Çeyrek: 19-18 (Darüşşafaka Doğuş)

Haber: fenerbahce.org